Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. birželio 2 d.

Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubas baigė antrąjį sezoną

Po dviejų susitikimų virtualiojoje erdvėje karantino laikotarpiu Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Skaitytojų klubas pagaliau vėl susirinko bibliotekoje! Klubo nariai kalbėjosi apie balandžio mėnesį išsirinktą Axelio Munthe’s „Knygą apie San Mikelę“, aptarė šio neeiliniu tapusio sezono perskaitytų knygų kraitį, pažymėjo, kas įsiminė labiausiai, ir ką galbūt reikėtų daryti kitaip.

Po susitikimo Skaitytojų klubo vadovės Rasa Derenčienė ir Daiva Janavičienė  priminė, kad pomėgis skaityti tikrai gali jungti ir vienyti. Nuoširdūs pokalbiai apie kiekvienam svarbias knygos detales, kitų išklausymas ir diskusijos klubo nariams padėjo atrasti savyje vidinio augimo atspirties taškus.

Nepaisant karantino Lietuvoje, Skaitytojų klubo narių branduolys išliko. Daugelis narių prisipažino, kad jiems trūko gyvų klubo susitikimų. Maloniai nuteikė klubo narių prisipažinimas, kad pabuvimas klube atpalaiduoja ir net pakylėja. Ne viena klubo narė išsakė nuomonę, kad svarbu pats dalyvavimo klube procesas, pasirengimas aptarimui. Antrieji klubo metai jau suformavo nuoširdų buvimo kartu, atviro apsikeitimo nuomonėmis, priklausymo socialinei grupei jausmą, – tai kuria norą sugrįžti.

Iš šį sezoną devynių klube aptartų knygų (Noros Ikstenos „Motinos pienas“, Roberto Menasse „Sostinė“, Rimanto Kmitos „Pietinia kronikas“, Lorenzo Licalzi „Ko tu iš manęs tikiesi“, Taros Westover „Apšviestoji“, Celeste Ng „Tobuli gyvenimai liepsnoja skaisčiau“, Kęstučio Navako „Gero gyvenimo kronikos“, Roy Jacobseno „Neregimieji“ ir Axelio Munthe’s „Knyga apie San Mikelę“) klubo narėms labiausiai patikusios – „Neregimieji“ ir „Ko tu iš manęs tikiesi“. Pirmoji buvo aptarta virtualiame klubo susitikime, o antroji sukėlė bene audringiausias diskusijas.

Vasarai klubo narės išsirinko skaityti Jose Saramago romaną „Aklumas“, o rugsėjį Skaitytojų klubas senus ir naujus narius vėl kvies burtis – pradės trečiąjį gyvavimo sezoną.