Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. birželio 26 d.

Birželio 26 d.: dokumentinis filmas „Alkofutbolas“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, minėdama Tarptautinę kovos su narkomanija dieną, kviečia kartu su Lietuvos futbolo rinktine persikelti į Rio De Žaneirą Brazilijoje. Režisieriaus Kęstučio Gudavičiaus filmas „Alkofutbolas“ pristato ne įprastą, o galbūt iki šiol niekam negirdėtą Pasaulio benamių futbolo čempionatą. Šio čempionato idėja – įkvėpti žmogui vilties ir noro pradėti naują gyvenimą.

Pasak režisieriaus K. Gudavičiaus, yra alternatyvių kovos su priklausomybe būdų. Pagrindinė filmo tema yra akistata su pagundomis, žmogaus silpnybėmis, priklausomybėmis ir kaip prieš jas atsilaikyti. Nuo 2006 m. Lietuvos komanda dalyvauja Pasaulio ir Europos benamių futbolo čempionatuose, rengiamuose siekiant integruoti į visuomenę benamius ir priklausomybių turinčius žmones. Čempionatas vyksta kasmet ir sulaukia didelio susidomėjimo ir dalyvių iš įvairių šalių.

Čempionato taisyklė: kasmet komanda turi būti sudaryta iš kitų, anksčiau jame nedalyvavusių žaidėjų. Taip siekiama padėti išsikapstyti kiek įmanoma daugiau žmonių. Ši iniciatyva paskatino režisierių kurti filmą „Alkofutbolas“. Jis buvo filmuojamas Brazilijoje, Argentinoje ir Lietuvoje. Brazilija ypač suteikė filmui spalvų ir egzotikos. Tačiau svarbiausia – žmonių istorijos.

Scenarijaus autorius ir režisierius K. Gudavičius, operatorius Vilius Mačiulskis, prodiuserė Teresa Rožanovska, prodiuserinė įmonė „Ketvirta versija“.

Filmo pristatyme dalyvaus filmo autorius ir režisierius K. Gudavičius.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Atsiprašome už nepatogumus.

Registracija vykdoma el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Maloniai laukiame atvykstant!

Trumpai apie renginius

Data birželio 26 d.
Laikas 12 ir 17 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Organizatoriai VšĮ „Ketvirta versija“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“