Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. birželio 11 d.

Birželio 13 d.: knygos „Žuvis, kuri supainiojo duris“ pristatymas Palangos vasaros skaitykloje

Kai pasaulis staiga susitraukia iki keturių sienų, ar kelionių knygos gali praplėsti jo ribas?  „Mano knyga – tiems, kurie kelionėse ieško ne tiek naujų vietų, kiek savo reakcijos į tas vietas, potyrių, kurių suteikia judėjimas“, –  apie knygą „Žuvis, kuri supainiojo duris“ kalba jos autorius – žurnalistas, keliautojas, kelionių vadovas Liudas Dapkus. Ir kviečia į leidinio pristatymą Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vasaros rezidencijoje – Palangos vasaros skaitykloje.

„Žuvis, kuri supainiojo duris“ – tai pasakojimai iš rojumi vadinamų salų ir kruvinų karo žemių. Įvykiai padangėse ir urvuose, tviskančiuose rūmuose ir purvinose žeminėse. Susitikimai su keistuoliais ir genijais, skurdžiais ir milijonieriais. Akistatos su pasauliu ir pačiu savimi. Trumpos istorijos tarytum minčių žemuogės suvertos ant gyvenimo smilgos. „Šitos istorijos nutiko įvairiais laikais. Kai kurios netgi labai seniai, nors rašant atrodo, lyg viskas būtų buvę aną mėnesį, – turiu tokią savybę įsiminti žmones, detales ir pojūčius, lydėjusius tuos įvykius. Knygoje jos rikiuojasi ne chronologiškai, o pagal abėcėlę. Nuo Afganistano iki Zimbabvės. Todėl skaityti galima kaip poezijos rinkinį. Arba dienoraštį, kurį kažkas lengvai išardė, o paskui suklijavo štai tokia mokykline tvarka“, – sako autorius.

Liudas Dapkus – tarptautinių naujienų agentūrų korespondentas, spaudos leidinių ir portalų redaktorius, kelionių dokumentikos filmų kūrėjas, televizijos laidų vedėjas. Dirbo „Associated Press“, BBC, „Lietuvos ryte“, kituose leidiniuose. Prieš keletą metų paliko redakcijos „Lrytas.lt“ vadovo postą, kad galėtų dar daugiau jėgų ir laiko skirti savo gyvenimo aistrai – kelionėms.

Laukiame Palangos vasaros skaitykloje.

Trumpai apie renginį

Data birželio 13 d.
Laikas 18 val.
Vieta Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Partneris „Balto“ leidybos namai
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“