Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. birželio 29 d.

Birželio 29 d.: Lino Kojalos knygos „Baltieji rūmai ir Lietuva“ pristatymas

Leidykla „Tyto alba“ kviečia į politologo Lino Kojalos knygos „Baltieji rūmai ir Lietuva“ pristatymą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Autorius pristatys knygą, skirtą plačiajai skaitytojų auditorijai, norinčiai geriau suprasti kintantį JAV vaidmenį pasaulyje, prezidentų mąstymą formuojant užsienio politiką, taip pat JAV ir Lietuvos santykių praeitį, dabartį ir ateitį. Tai puiki proga pasikalbėti ir apie aktualiausius šiandien kylančius klausimus: atslūgstanti pandemijos banga ir politinė situacija, JAV ir Kinijos kivirčas, artėjantys JAV prezidento rinkimai. Kas laukia?

Knygoje „Baltieji rūmai ir Lietuva“ L. Kojala siekia atsakyti į klausimus, susijusius su JAV požiūrio į Lietuvą raida per pastaruosius dešimtmečius. Galingiausia pasaulio valstybė ir jos lyderiai turi milžinišką įtaką, ne taip retai jų politinėje darbotvarkėje atsiduria ir su Baltijos valstybėmis susiję klausimai. Juos sprendžiant paaiškėdavo, kad JAV užsienio politika yra donkichotiška – siekianti platesnių tikslų, o ne vien pragmatinių interesų. Vis dėlto kyla abejonių, ar šiuolaikinių globalių iššūkių ir šūkio „Amerika – pirmiausia!“ akivaizdoje tam neiškyla pavojų.

Keliaudamas ir dirbdamas analitinį darbą JAV, knygos autorius susitiko su aukščiausio rango pareigūnais, tiesiogiai dirbusiais su JAV prezidentais ir formavusiais Vašingtono požiūrį į Lietuvą. Nuo tvirto patikinimo, kad sąjungininkų statusas neginčijamas, iki krislo nerimo, kad šiais laikais viskas pernelyg greitai keičiasi – tokia šiek tiek dviprasmiška daugelio susitikimų nuotaika.

Politologą, Rytų Europos studijų centro direktorių, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytoją L. Kojalą kalbins politologas, Rytų Europos studijų centro analitikas Vladimiras Laučius.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Būtina registracija: http://tiny.lt/c6kndfn

Trumpai apie renginį

Data birželio 29 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas būtina registracija
Partnerė leidykla „Tyto alba“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“