Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugpjūčio 5 d.

Birželio 30 d. – rugpjūčio 5 d.: „Kita forma“ kūrybinės dirbtuvės vaikams „Misija: švari vasara“

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos partnerė aplinkosauginė iniciatyva „Kita forma“ kartu su licencijuota pakuočių atliekų tvarkymo organizacija VšĮ „Žaliasis taškas“ kviečia jaunuosius 8–13 metų bičiulius į kūrybines vasaros ekodirbtuves. Jų dalyviai sužinos atliekų tvarkymo ir rūšiavimo taisykles, gamins įvairaus amžiaus vaikams įdomius ekožaidimus iš antrinių žaliavų.

Aplinkosauginės iniciatyvos „Kita forma“ tikslas – pasitelkiant įvairius būdus užmegzti santykį ir sudominti skirtingo amžiaus ir kartų žmones, ne tik informuojant visuomenę apie atliekų tvarkymo situaciją Lietuvoje ar mokant tinkamai tai daryti savo aplinkoje, tačiau ir išsamiai supažindinant su žiedinės ekonomikos, tvarios aplinkos principais bei kuo paprastesniu jų integravimu į kiekvieno iš mūsų gyvenimą. Vis dėlto daugiausia dėmesio siekiant perteikti aplinkosaugos žinias tenka jaunajai kartai, kurios įpročiai dar tik ugdomi. VšĮ „Žaliasis taškas“ – didžiausia pakuočių atliekų tvarkymo organizacija Lietuvoje, koordinuojanti pakuočių atliekų tvarkymą savo klientams – gamintojams ir importuotojams. Vienas iš organizacijos tikslų – visuomenės švietimas atliekų prevencijos ir rūšiavimo skatinimo temomis.

Interaktyviojo rūšiavimo užsiėmimuose bus aptariamos rūšiavimo taisyklės, jo prasmė kiekvieno žmogaus gyvenime ir bandomos jėgos rūšiavimo turnyre. Užsiėmimas skirtas ne tik patikrinti, kaip dalyviai suprato pateiktą informaciją, bet ir praktiškai sustiprinti gebėjimą pritaikyti žinias.

Kūrybinių dirbtuvių dalyviams bus pateikiamos žaidimų gamybos idėjos, tačiau perleidę jas per savo kūrybiškumo prizmę jie galės sukurti sau patinkančius, vienetinius, greitai pagaminamus žaidimus: šaškes, domino, „kryžiukus–nuliukus“, atminties lavinimo žaidimus, zoologijos sodo gyvūnėlių kolekciją ir panašiai. Tiems, kuriems tądien nebus nuotaikos, o galbūt siūlomos idėjos nepatiks, siūlysime atsipalaiduoti ir pralinksmėti visai šalia įrengtame žaidimų kampelyje.

Edukaciniai užsiėmimai skirti dviejų amžiaus grupių – 8–10 metų ir 11–13 metų – vaikams. Kiekvienos grupės užsiėmimo trukmė – 45 min., vienai amžiaus grupei planuojamas vienas užsiėmimas per dieną. Užsiėmime gali dalyvauti iki 15 asmenų, išskyrus projekto atidarymo ir uždarymo šventes, kurios planuojamos lauke. Informaciją apie registraciją į veiklas rasite „Kita forma“ „Facebook“ paskyroje ›

Trumpai apie renginius

Data birželio 30 d. – rugpjūčio 5 d.
Laikas 10 val. 8–10 metų vaikams
11 val. 11–13 metų vaikams
Vieta Dirbtuvės PATS SAU, I a.
Trukmė 45 min.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, prašome dėl registracijos rašyti „Kita forma“ ›
Organizatoriai „Kita forma“, VšĮ „Žaliasis taškas“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“