Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 10 d.

Liepos 10 d.: dokumentinių filmų ciklo „Burlaivio „Brabander“ ekspedicija“ peržiūra

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje tęsiamas dokumentinių filmų ciklas „Burlaivio „Brabander“ ekspedicija“.

2016 m. Klaipėdos universitetas ir burlaivio „Brabander“ komanda organizavo pačią ilgiausią laivo istorijoje ekspediciją aplink Islandiją. Vienas iš ekspedicijos tikslų – supažindinti visuomenę su Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, formavimusi ir raida, pristatyti šalies jūrų mokslo laimėjimus ir potencialą. Kelionės tolimiausias taškas – Islandija – pasirinktas neatsitiktinai. Ši valstybė buvo pirmoji, kuri pripažino 1990 m. kovo 11 d. atkurtą Lietuvos nepriklausomybę. Ekspediciją sudarė penki etapai, iš kurių ilgiausias – mokslinis. Atskiruose etapuose dalyvavusios penkios komandos kelionę pradėjo iš Klaipėdos, lankėsi Švedijoje, Danijoje, Norvegijoje, Šetlando ir Farerų salose, apiplaukė Islandiją, dalyvavo didžiųjų laivų regatoje Šiaurės jūroje ir po dviejų su puse mėnesių plaukiojimo pasiekė Klaipėdos uostą.

Pirmuose dviejose etapuose kartu su įgula ir komanda plaukė režisierius Justinas Lingys, kuris užfiksavo ekspedicijos pradžią. Mokslinę ekspedicijos dalį ir tolimesnę kelionę filmavo operatorius ir režisierius Vytas Jankevičius. Jis nuolat rašė dienoraštį, fiksavo ekspedicijos eigą. Moksliniai tyrimai, ornitologų ir geologų stebėjimai – niekas neliko nepastebėta.

Liepos mėnesį kviesime žiūrėti 7–8 dalis.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Registracija vykdoma el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Maloniai laukiame atvykstant!

Trumpai apie renginį

Data liepos 10 d.
Laikas 12 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas būtina registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“