Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 10 d.

Liepos 10 d.: Lino Kojalos knygos „Baltieji rūmai ir Lietuva“ pristatymas Palangoje

Politologas Linas Kojala Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykloje pristatys plačiajai visuomenei skirtą knygą „Baltieji rūmai ir Lietuva“, kurią išleido leidykla „Tyto alba“.

Knygoje „Baltieji rūmai ir Lietuva“ L. Kojala siekia atsakyti į klausimus, susijusius su JAV požiūrio į Lietuvą raida per pastaruosius dešimtmečius. Galingiausia pasaulio valstybė ir jos lyderiai turi milžinišką įtaką, ne taip retai jų politinėje darbotvarkėje atsiduria ir su Baltijos valstybėmis susiję klausimai. Juos sprendžiant paaiškėdavo, kad JAV užsienio politika yra donkichotiška – siekianti platesnių tikslų, o ne vien pragmatinių interesų. Vis dėlto kyla abejonių, ar šiuolaikinių globalių iššūkių ir šūkio „Amerika – pirmiausia!“ akivaizdoje tam neiškyla pavojų.

Keliaudamas ir dirbdamas analitinį darbą JAV, knygos autorius susitiko su aukščiausio rango pareigūnais, tiesiogiai dirbusiais su JAV prezidentais ir formavusiais Vašingtono požiūrį į Lietuvą. Nuo tvirto patikinimo, kad sąjungininkų statusas neginčijamas, iki krislo nerimo, kad šiais laikais viskas pernelyg greitai keičiasi, – tokia šiek tiek dviprasmiška daugelio susitikimų nuotaika.

Tai puiki proga pasikalbėti ir apie aktualiausius šiandien kylančius klausimus: atslūgstanti pandemijos banga ir politinė situacija, JAV ir Kinijos kivirčas, artėjantys JAV prezidento rinkimai. Maloniai kviečiame apsilankyti.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data liepos 10 d.
Laikas 18 val.
Vieta Vytauto g. 72, Palanga
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatoriai leidykla „Tyto alba“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“