Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 8 d.

Liepos 25 d.: susitikimas su knygos „Vilniaus atminties punktyrai“ autore Gabija Lunevičiūte Palangoje

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykla dovanoja išskirtinę pažintį su žurnaliste, miesto gide, rašytoja Gabija Lunevičiūte. Kviečiame į jos pirmosios knygos „Vilniaus atminties punktyrai“ pristatymą Palangoje.

„Kiek žmonių, tiek ir vilnių. Kiekvienas jį išvaikštome, išbraižome pagal savo gyvenimus, – savo knygą pristato G. Lunevičiūtė. – Viskas prasidėjo nuo vieno iš senųjų vilniečių, kuris tiesiog priėjo prie manęs gatvėje ir pradėjo vaizdžiai pasakoti apie vaikystės kvapus ir griūnančius kaminus pokario Vilniuje. Tai buvo impulsas užrašyti senųjų vilniečių pasakojimus apie jų kasdienius vaikystės, paauglystės ir jaunystės maršrutus. Kad šiuolaikinis miesto gyventojas galėtų tyrinėti ir pajusti, kad miestas, gatvės, pastatai yra gyvi, kad tos pačios vietos skirtingiems žmonėms turi vis kitą reikšmę, tačiau visus sieja nematomi laiko, vietos, istorijos ryšiai.“

Dvylikos knygos herojų pasakojimuose atsiveria Vilnius, koks buvo anuomet, prieš šešiasdešimt ar devyniasdešimt metų. Birutė Verkelytė-Fedaravičienė, tuomet moksleivė, į paskutinio poilsio vietą su minia lydėjo tautos patriarchą Joną Basanavičių. Jekaterina Špilevskaja visą gyvenimą liko ištikima Žvėrynui, kuriame ir išvydo pasaulį. Dainorai Juchnevičiūtei-Vaivadienei į atmintį įsirėžė laimingos vaikystės dienos senelių viloje Valakampiuose. Gražinos Mareckaitės prisiminimai – odė Rasų priemiesčiui...

Knyga kviečia pasivaikščioti senųjų vilniečių pėdomis – kiekvieną pasakojimą papildo gausiai archyvinėmis ir šiandienos nuotraukomis iliustruota informacija apie minimus pastatus, vietas, įvykius, to meto žemėlapiai.  

G. Lunevičiūtė, „Savaitgalio ekskursijų“ įkūrėja, yra pelniusi „Svetingiausio Vilniaus gido“ apdovanojimą.

Iki susitikimo Palangos vasaros skaitykloje.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Lankytojams rekomenduojama dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data liepos 25 d.
Laikas 18 val.
Vieta Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72, Palanga
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“