Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 13 d.

Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubo knygų rekomendacijos

Dažnai išgirstame klausimą: kokią knygą dabar skaitote Skaitytojų klube? Iš kokių kūrinių ir kaip renkatės?

Klubo narių skaitomos knygos rinkimai – svarbi jau dvejus metus Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje veikiančio Skaitytojų klubo susitikimų dienotvarkės dalis. Visi dalyviai iš anksto paprašomi pagalvoti, kokį savo skaitytą kūrinį rekomenduotų ir kitiems. Pristatant knygą svarbi ne tik jos literatūrinė vertė, bet ir tai, kuo skaitytojus ji sužavėjo, praturtino ar įkvėpė. Knygą pristato visi nariai iš eilės, tada visi balsuodami išsirenka labiausiai patikusią. 

Šį ypatingą 2019–2020 metų skaitymo sezoną Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klube buvo diskutuota apie Noros Ikstenos „Motinos pieną“, Roberto Menasse „Sostinę“, Rimanto Kmitos „Pietinia kronikas“, Lorenzo Licalzi „Ko tu iš manęs tikiesi?“, Taros Westover „Apšviestąją“, Celeste Ng „Tobuli gyvenimai liepsnoja skaisčiau“, Kęstučio Navako „Gero gyvenimo kronikas“, Roy’aus Jacobseno „Neregimuosius“ ir Axelio Munthe’s „Knygą apie San Mikelę“. Tarp labiausiai visiems patikusiųjų – „Neregimieji“, „Ko tu iš manęs tikiesi?“, „Apšviestoji“. Labai smagu buvo aptarti „Pietinia kronikas“, nes viena klubo narė, anot jos, „prigimtinė“ šiaulietė, su išskirtiniu žavesiu perteikė teigiamą knygos užtaisą nepažinusiems Šiaulių. „Sostinė“ netikėtu kampu pristatė Europos komisijos funkcionierių gyvenimo užkulisius, o „Motinos pienas“ jautriai priminė daugelio išgyvento meto skaudulius. Tačiau ne mažiau dėmesio vertos ir kitos siūlytos knygos – kartais pritrūkdavo vos vieno kito balso, kad jos būtų išrinktos.

Klube skaitytų, aptartų ir siūlytų aptarti leidinių ekspoziciją ir sąrašą  rasite Nacionalinės bibliotekos Laisvalaikio erdvėje III aukšte. Maloniai kviečiame apsilankyti ir pasidomėti rekomendacijomis – gal kaip tik čia atrasite sau tinkamą vasaros skaitinį.

Na, o naujuosius ir senuosius klubo narius kviesime vėl susiburti rugsėjį – Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubas pradės trečiąjį sezoną.

Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubo knygų rekomendacijų sąrašas ›.