Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 28 d.

Įkvėpti optimizmo ne tik susirgus

Trečioje ciklo „Biblioterapija iš namų „Skaitymo rekomendacijos“ laidoje Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubo vadovės Rasa Derenčienė ir Daiva Janavičienė pristato Algirdo Kumžos knygą „Rasa. Po angelo sparnu“. Laidos dalyviai tikisi, kad šis kūrinys turėtų įkvėpti optimizmo ir vilties visiems, išgirstantiems sunkios ligos diagnozę arba užkluptiems egzistencinių problemų. Laidoje dalyvauja ir knygos autorius – Lietuvos Nepriklausomybės akto signataras, diplomatas, keliautojas ir rašytojas Algirdas Kumža.

Knygoje aprašoma tikra istorija – jaunos moters patirtys kovojant su onkologine liga. „Jos rašymas man pačiam buvo kaip terapija“, – prisipažįsta autorius. Jį įkvėpė knygos herojės Rasos Rojienės tvirtybė, pasiryžimas nepasiduoti, gyvenimo džiaugsmas. Ne tik knygos autoriaus, bet ir kitų joje aprašytų herojų manymu, šios moters istorija gali padėti daugeliui žmonių. Ji motyvuoja sveikti, įveikti sunkumus, pradėti kitaip gyventi.

„Išgirdus sunkios ligos diagnozę, daugeliui padeda panašaus likimo žmonių užrašytos jų pačių išgyventos istorijos, – teigia biblioterapijos specialistė D. Janavičienė. – Tokie viltingi gyvenimo su liga liudijimai – klasikinės biblioterapijos tekstų pavyzdžiai, kuriuos pacientams gali rekomenduoti ir medikai, ir bibliotekininkai“.

Laidoje išgirsite autoriaus įspūdžius, kas bendraujant su knygos heroje labiausiai įstrigo, praturtino, kokias pamokas išmoko, išgirsite ir A. Kumžos asmenines įžvalgas apie emocijų valdymo ir dvasinio gyvenimo svarbą siekiant išgyti.

Laidos vedėjos R. Derenčienė ir D. Janavičienė taip pat dalinasi atradimais ir įspūdžiais skaitant knygą „Rasa. Po angelo sparnu“.