Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 23 d.

Rugsėjo 2, 9, 16, 23 d.: muzika ir susikaupimas

Iškart po praktinio užsiėmimo, skirto sąmoningo dėmesio valdymo ir gilaus susitelkimo gebėjimams lavinti, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia susipažinti su išskirtine muzikine kultūra.

Apžvelgsime įvairių žanrų muziką, kurią galima priskirti prie meditacinės, lyg savaime skatinančios gilesnį įsiklausymą, aptarsime vadinamąją relaksacinę muziką ir jos ištakas – „atmosferinę“ (dažnai vadinamą ambientine), ankstyvąjį Amerikos „naujojo amžiaus“ (new age) muzikinį sąjūdį ir kitas.

Trumpai prisiminsime Rytų šalių tradicinę, ritualinę muziką. Kalbėsime apie jos įtaką Vakarų pasaulio, ypač septintojo dešimtmečio, muzikai (džiazui, rokui, elektroninei, akademinio avangardo muzikai), taip pat reikšmę šiandien išpopuliarėjusiai „pasaulio muzikos“ (world music ) tėkmei.

Daugiau dėmesio skirsime Vakarų šalių autorinei kūrybai, dėl intencijos ar marketingo siejamai su meditacine muzika, paminėsime įrašus, net savotiškas garso programas, skirtas koncentracijos gebėjimams lavinti, taip pat kitoms psichologinio ugdymo praktikoms.

Kartu aptarsime, kaip pasitelkti pačios įvairiausios muzikos įrašus ar garsinę kūrybą dėmesingumo įgūdžiams tobulinti. Susikaupimo muzikos apžvalgą pristato Nacionalinės bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkas Vytautas Vilimas.

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 2, 9, 16, 23 d.
Laikas 13 val.
Vieta Muzikavimo erdvė, V a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“
Svarbu Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.