Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 8 d.

Rugsėjo 8 d.: autobiografinės knygos apie bibliotekininką R. V. Rimšą sutiktuvės

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į naujos knygos „Romualdas Vytautas Rimša. Ėjau savu gyvenimo taku“ (2020) sutiktuves. 2019 m. sausio 28 d. netekome mokslininko, bibliografo, bibliotekininko, kraštotyrininko Romualdo Vytauto Rimšos.

R. V. Rimša 1973–1977 m. dirbo Nacionalinės bibliotekos Mokslinio metodikos skyriaus vyriausiuoju bibliotekininku, 1977–2002 m. buvo šios bibliotekos Mokslinio tyrimų skyriaus vedėjas. Knygos autorystė priklauso pačiam R. V. Rimšai. Leidinyje autoriaus surinkta medžiaga sugrupuota į atitinkamus skyrius, sudaryta išsami jo publikuotų darbų bibliografija. Šviesaus atminimo autoriaus sumanymą įgyvendino jo šeima: žmona Janina ir sūnūs Juozas bei Gediminas. Knygos sudarytojas ir redaktorius doc. dr. Jonas Dautaras atliko skelbiamų straipsnių atranką, atsižvelgdamas į R. V. Rimšos jau sudarytą knygos struktūrą, suformuotus skyrius. Knyga gausiai iliustruota nuotraukomis, dokumentų faksimilėmis ir skiriama ne tik artimųjų ratui, bet ir bibliotekoms, jų darbuotojams, kraštotyrininkams.

Pirmame knygos skyriuje „Gyvenimas ir socialinė raiška“ publikuojami straipsniai, kuriuose atskleidžiama R. V. Rimšos darbinė, kūrybinė ir mokslinė veikla. Antrame skyriuje spausdinamos R. V. Rimšos publikacijos apie gimtinę ir kraštiečius. Trečias knygos skyrius skirtas mokslininko leidiniams įvertinti. Ketvirtame pateikiami trumpesni ar platesni bibliotekininkų, rašytojų ar žurnalistų atsiliepimai apie R. V. Rimšos darbus bei visuomeninę veiklą. Penktame skyriuje – Vytauto gyvenimo ir veiklos akimirkų nuotraukos, o šeštame skyriuje pateikiama išsami  R. V. Rimšos leidinių bibliografija.

Laukiame visų susidomėjusiųjų. Prašome registruotis iš anksto: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų, žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 8 d.
Laikas 14 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas registracija: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“