Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 2 d.

Vasaros skaitytojų mėgstamiausios knygos jaukiems rudens vakarams!

Ši vasara buvo kiek kitokia. Norėdami keliauti, prisiminėme gražiausias Lietuvos vietoves ir aplankėme iki šiol nepažintus savo šalies kampelius. Jei savo krašto pažinimas nenumalšindavo nuotykių troškulio, pasinerdavome į knygose nugulusias istorijas. Prasidėjus rudeniui, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka skaitytojus kviečia apsilankyti Laisvalaikio skaitinių erdvėje ir pavartyti vasaros skaitomiausias knygas.

Vėstant vakarams ir vis labiau ilgintis vasaros, siūlome atsiversti daugiausia skaitytojų dėmesio sulaukusį, nušviestą žaižaruojančių Kubos spalvų Chanel Cleeton romaną „Kitais metais Havanoje“. Ieškančius aštresnių pojūčių turėtų sudominti populiarumo neprarandantys romanai: B. A. Paris „Grąžink mane“, A. J. Finn kvapą gniaužiantis trileris „Moteris lange“ ar įtemptas Danielio Cole’o kriminalinis romanas „Korikas“.

Klasikos mėgėjai čia taip pat atras savo mėgstamiausią knygą. Tarp populiariausių ir skaitytojų dėmesio neprarandančių kūrinių – Paulo Coelho „Alchemikas“, Charleso Dickenso „Didieji lūkesčiai“, George’o Orwello „Gyvulių ūkis“, Kazuo Ishiguro „Dienos likučiai“.

Besidominčius biografijomis turėtų sudominti Taros Westover sukrečiantys atsiminimai knygoje „Apšviestoji“ ar menininkės Marinos Abramović biografinė knyga „Eiti kiaurai sienas“.

Daugiau populiariausių leidinių rasite Nacionalinės bibliotekos III a. prie vitražo. Jei ieškote knygų užsienio kalbomis ar lietuvių autorių literatūros, kviečiame užsukti į Laisvalaikio skaitinių erdvę II a., o jei domitės kulinarija, pakilkite į V a.

Primename, kad galite pasiimti dešimt knygų 30 d. laikotarpiui, prireikus grąžinimo terminą galima pratęsti dar 14 d.