Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 29 d.

Rugsėjo meno edukacijos senjorams

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka tęsia meno edukacijų ciklą ir rugsėjo mėnesį kartu su menininke Egle Jovaišaite kviečia susipažinti su modernizmo tapybos srovėmis ir jų įtaka meno kūrinio kompozicijai.

Teorinėje meno edukacijos dalyje aptariamos XIX a. pab. – XX a. pr. tapybos srovių kaitos, Kinijos Japonijos tapybos mokyklos, reakcijos į ankstesnes kryptis. Būtent jų meninės idėjos leidžia atpažinti ir išskirti esminius elementus, kurie padės komponuoti paveikslą. Tai padės suformuoti tarsi nematomą jūsų kūrinio stuburą, pagrindą, padedantį komponuoti vaizdą iš atskirų formų ir spalvų. Į paveikslą pažvelgsime šiek tiek giliau nei „patinka – nepatinka“, „gražu – negražu“. Sieksime matyti už formos, žvelgdami į pačią daiktų prigimtį, nebijodami atrasti paveikslo struktūros ir esmės.

Edukacijose bus pristatomi meno teorijos pagrindai, paskui vyks praktinės dailės pamokos. Šios edukacijos skirtos pradedantiems meno mėgėjams, bet ir profesionalai gali pagilinti teorines ir praktines žinias.

Prašome registruotis:

Trumpai apie edukacijas

Data
Laikas
Trukmė
Vieta
Tema
Rugsėjo 22 d.
17 val.
1,5 val.
Pažinimo erdvė, V a.
Rugsėjo 29 d.
17 val.
1,5 val.
Pažinimo erdvė, V a.