Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 9 d.

Socialinių mokslų skaitykloje gautos naujos knygos teisės tema

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Socialinių mokslų skaityklos fondas pasipildė naujomis knygomis anglų ir vokiečių kalbomis teisės tematika. Trumpai jas pristatome.

Knygos viršelis

Bellamy, Christopher. European Union Law of Competition, 2018. 

Knygoje pateikta išsami Europos Sąjungos konkurencijos įstatymų ir procedūrų apžvalga, analizuojami konkurencinės teisės pokyčiai, pateikiama naujausia teismų praktika kartu su nacionalinių konkurencijos institucijų ir nacionalinių teismų priimtais sprendimais, apeliacijomis ir nuosprendžiais, komentuojami pasiūlymai dėl tolesnės ES konkurencijos teisės reformos.

Leidinio viršelis

Bäckdén, Paula. The Contract of Carriage : Multimodal Transport and Unimodal Regulation, 2019.

Knyga apie vežimo sutartis – multimodalinį transportą ir unimodalinį reguliavimą – pateikia naują perspektyvą, kaip spręsti multimodalinio transporto reguliavimo klausimą dėl atsakomybės už gabenamas prekes. Tai analizuojama iš sutarčių teisės perspektyvos. Jei prekės sugadinamos vykdant tarptautinį transportavimą, vežėjo atsakomybę reglamentuoja tarptautinėse konvencijose nustatytos taisyklės (CMR, Monrealio, Hagos-Visbio). Jos galioja tam tikroms transporto rūšims, vienarūšių pervežimų sutartims. Kai prekės gabenamos pagal multimodalinio pervežimo sutartį (daugiau nei viena transporto rūšimi), neaišku, ar šios taisyklės yra taikomos, ar ne. Atsakymą rasite knygoje.

Leidinio viršelis

Goldammer, Yvonne. Grundzüge des Vertragsrechts von Litauen, 2019.

Pirmą kartą išleista knyga apie Lietuvos sutarčių teisę vokiečių kalba. Aptariami sutarčių teisės pagrindai ir principai, tarptautiniai aspektai, sutarčių rūšys ir jų nutraukimo atvejai, atstovavimas susitariančioms šalims. Tai praktinis vadovas tarptautiniame versle: ideali apžvalga ir įžvalgos teisininkams, verslininkams, vadybos konsultantams ir studentams.

20180702 BR cdb ziedu valdovas ziedo brolija z1 z1

Gibney, Mark. International Law : Our Common Future, 2020.

Knyga apie tarptautinę teisę artimiausioje ateityje siūlo dinamišką požiūrį į tarptautinės teisės studijas, sutelkiant dėmesį į naujausius įvykius, įskaitant tarptautinį terorizmą, genocidą, dronų naudojimą, aplinkosaugą ir žmogaus teises. Knygoje skiriamas didelis dėmesys vaizdinės medijos svarbai studentų mokymuisi. Kiekviename skyriuje yra ne tik asmenų ir įvykių nuotraukų, bet ir pateikiami rekomenduojamų knygų, straipsnių sąrašai, aptariami vaidybiniai ir dokumentiniai filmai, skirti nagrinėjamai temai, pastabos ir komentarai po teismo bylų ištraukų. Knygos pabaigoje pateiktos aptariamų filmų, įstatymų, terminų rodyklės.

Naujas knygas rasite Socialinių mokslų skaitykloje, III a., 334 kab.

Dėl teminės leidinių paieškos visuomet galite kreiptis į informacijos paieškos konsultantus skaityklose.

Maloniai laukiame.