Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. spalio 9 d.

Rugsėjo 26 d. ir spalio 10 d.: „Pasakiškos kelionės“ su Kristina Savickyte

Aktorė, ankstyvojo ugdymo studijos įkūrėja Kristina Savickytė kviečia Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos mažuosius lankytojus bei jų tėvelius kartu su tęstiniu projektu „Pasakiškos kelionės“ keliauti ir pažinti skirtingas šalis.

Autorinė K. Savickytės interaktyvių pasirodymų programa „Pasakiškos kelionės“ – tai kelionės į skirtingas šalis, tautas, žemynus per pasakas, folklorą, tradicijas, įdomius faktus. Keliaudami dalyviai ne tik pažins kitas šalis, bet ir atras, kad visi mes – vieno didelio pasaulio žmonės. Juk kai nebegalime laisvai keliauti kaip anksčiau, labai svarbu prisiminti, kad tai daryti galime ir padedami vaizduotės, istorijų. Kelionės, tikros ar įsivaizduojamos, plečia vaikų akiratį, ugdo kritinį mąstymą, žadina smalsumą, norą pažinti ir save, savo papročius, kultūrą, gerbti mūsų skirtingumą, ir kartu ieškoti bendrystės. Vaikai per skirtingų tautų folkloro temas bus kviečiami susimąstyti apie tai, kas universalu ir bendražmogiška.

Pirmoji kelionė rugsėjo 26 dieną pakvies apsilankyti Lietuvos kaimynėje Latvijoje, susimąstyti apie kaimynystės iššūkius ir dovanas. Jos dalyviai mokysis keliautojų mankštos, sužinos smagių faktų apie Latviją ir net išmoks keletą latviškų žodžių. Kita suplanuota kelionė į trečiąją mūsų Baltijos sesę Estiją vyks spalio 10 dieną 11 val.

Į renginius būtina registruotis:

Taip pat į „Pasakiškas keliones“ rugsėjo bei spalio ketvirtadieniais (rugsėjo 24 d., spalio 8 ir 22 d.), kviečiame registruotis ir darželių grupes bei pradinių klasių moksleivius. Daugiau informacijos ir registracija Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Projektas finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginius

Data Laikas Trukmė Vieta Tema
Rugsėjo 26 d. 11 val. 1 val. Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a. „Pasakiškos kelionės“ su Kristina Savickyte – Latvija
Būtina registracija ›
Spalio 10 d. 11 val. 1 val. Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a. „Pasakiškos kelionės“ su Kristina Savickyte – Estija
Būtina registracija ›