Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 15 d.

Pokalbių laidų ciklas „Rinkimų chirurgija“

Artėjant Seimo rinkimams, Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje pradedamas naujas pokalbių laidų ciklas „Rinkimų chirurgija“. Pokalbių metu bus diskutuojama apie svarbius rinkimų kampanijos dalykus, siekiant juos paaiškinti ir atskleisti.

Priešrinkiminis ir rinkiminis laikotarpis pilnas informacijos, apie kurią neretai rinkėjai neturi laiko pagalvoti. Kiekviename pokalbyje bus analizuojamas koks nors vienas ryškus aspektas, tarp jų – rinkimų programos, kultūrinėms tapatybėms atstovaujančios partijos, rinkimų kampanijų reikšmė ir kita.

Pirmojo pokalbio metu Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorius Lauras Bielinis, politologas dr. Alvidas Lukošaitis, Nacionalinės bibliotekos generalinio direktoriaus patarėjas Ginas Dabašinskas kalbėjo apie rinkimų programas, kurios vieniems yra būtinas dokumentas, kitiems – pasenusi ir nebereikalinga prisistatymo rinkėjams forma.

Kas svarbiau – šūkiai ir lozungai ar aiškiai išdėstytos idėjos, planai ir jų įgyvendinimo būdai?  Ar galime toleruoti namų darbų – rinkimų programos – neparuošusias partijas? O gal valstybę valdyti norinčios, bet programos neturinčios politinės jėgos kelia pavojų nacionaliniam saugumui?

Kviečiame žiūrėti pirmąją ciklo laidą „Rinkimų programos. Naujos idėjos ar inercija?“:

Pokalbiai kuriami bendradarbiaujant VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakultetui ir Nacionalinei bibliotekai, rengiančiai metinę įžvalgų konferenciją „2021 m. pasaulinės tendencijos ir nacionalinis saugumas“. Pokalbiuose kalbinami politikos procesą, socialinę aplinką, kultūrą ir filosofiją tiriantys mokslininkai. Pokalbių idėjos autorius – VDU doktorantas Linas Kontrimas.

Pokalbių įrašai publikuojami Nacionalinės bibliotekos „YouTube“ kanalo grojaraštyje „Rinkimų chirurgija“.