Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 23 d.

Rugsėjo 23 d.: nemokama dokumentinio filmo „El Padre Medico“ peržiūra

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje tęsiasi kino peržiūrų ir susitikimų su kino kūrėjais ciklas „Kinas kalba“. Legali kino platforma www.kinofondas.lt šįkart siūlo žiūrėti 2019 m. sukurtą dokumentinį filmą „El Padre Medico“. Susitikimo pradžioje aktorius Mindaugas Papinigis kalbins filmo režisierių Vytautą Puidoką.

Dokumentinio filmo kūrėjai leidžiasi į Brazilijos džiunglių gilumą vedini didingo Aleksandro Ferdinando Bendoraičio (1919–1998) asmenybės mito. Jis byloja apie kilnų gydytoją, pasišventusį misionierių, Antrojo pasaulinio karo pabėgėlį iš Lietuvos, savo rankomis sukūrusį plaukiojančių ligoninių tinklą, teikusį pagalbą tūkstančiams Amazonės baseine gyvenančių žmonių, ir įkūrusį dvi veikiančias ligonines. Tačiau pokalbiai su liudininkais, prabangaus asmeninio gyvenimo detalės, sąsajos su nusikaltimais ir tikrosios tapatybės paieškos pradeda griauti filmo kūrėjų planus papasakoti Motinos Teresės iš Lietuvos istoriją. Sunku patikėti, kad ši dramatiška istorija yra apie tikrą lietuvį Amazonės džiunglėse.

Filmo pasaulinė premjera vyko Kamdeno tarptautiniame kino festivalyje (Camden International Film Festival, CIFF), JAV.

Režisierius: Vytautas Puidokas
Scenarijaus autoriai: Vytautas Puidokas, Tadas Vaitmonas
Operatoriai: Rimvydas Leipus, Narvydas Naujalis

Kviečiame registruotis ir dalyvauti.

Kur tu ten ir kinas!

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 23 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Dalyvavimas būtina registracija
Trukmė 2 val.
Organizatorius AVAKA, Kino fondas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“