Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 25 d.

Spalio 3 d.: šeštadienis su mažaisiais draugais

Artėjant Pasaulinei gyvūnų globos dienai, dar vadinamai Šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo, diena, „Kaniterapijos asociacija“ kviečia susitikti ir pabendrauti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Kalbėsime apie šunų pojūčius, poreikius, apie meilę ir pagarbą gyvūnams. Renginyje dalyvaus terapinis šuo, Labradoro retriverė Kia.

Šuo nėra tik mielas žaisliukas namuose, tai gyva būtybė, jaučianti ne tik alkį ar troškulį, bet ir nerimą, baimę. Šuo – mažasis žmogaus draugas, kuriuo reikia nuolat rūpintis. Renginyje, aptariant pojūčius, kurie bendri ir šunims, ir žmonėms, vaikams bus paprastai paaiškinta apie gyvūnų gerovę.

Labradoro retriverė Kia ir jos draugai, kiti terapiniai šunys, yra ne tik draugiški ir noriai bendrauja su žmonėmis. Išlaikę specialius egzaminus, jie gali palengvinti ligonių reabilitaciją ligoninėse, padėti žmonėms atsigauti po psichologinių traumų. Renginyje vaikai kartu su terapiniu šunimi Kia atliks įdomias edukacines ir kūrybines užduotis, žaisdami geriau pažins šunį, patirs naujų pojūčių.

2013 m. sausio mėn. Lietuvoje įsteigta „Kaniterapijos asociacija“ – pirmoji organizacija, besirūpinanti kaniterapijos diegimu ir plėtojimu mūsų šalyje. Kaniterapija – alternatyvus ir (ar) pagalbinis gydymo, reabilitacijos būdas, kai, norint pasiekti geresnės fizinės bei emocinės sveikatos, pagerinti pažintinius ir socialinius įgūdžius, motyvacijai sustiprinti pasitelkiamas specialiai paruoštas šuo.

Daugiau informacijos apie „Kaniterapijos asociaciją“ rasite kaniterapija.eu.

Trumpai apie renginį

Data spalio 3 d.
Laikas 13 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia ›
Organizatoriai „Kaniterapijos asociacija“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“
Svarbu Laikantis saugumo reikalavimų dalyvių skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.