Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 28 d.

Šiaurės šalių literatūra – ne tik detektyvai

Daugelis, paklausti apie Šiaurės šalių autorius, nė nemirktelėję įvardins Jo Nesbo ar Larso Keplerio kraują stingdančius ir atsitraukti neleidžiančius detektyvinius romanus. Šį kartą Laisvalaikio skaitinių erdvėje skaitytojus kviečiame susipažinti su kiek kitokia Šiaurės šalių literatūra.

Pakeliauti po Norvegijos salas bei sužinoti apie sudėtingas ir atšiaurias gyvenimo sąlygas jus pakvies Roy’aus Jacobseno romanai „Neregimieji“ ir „Balta jūra“ (romano „Neregimieji“ tęsinys).

Anne’os Swärd romanas „Vera“ perkels į XX a. vidurio Švedijos salas, kur pasitiks iš pirmo žvilgsnio aristokratiška, elegantiška bei tradicijas puoselėjanti Sederių šeima. Ką ji slepia po devyniais užraktais ir apsimestiniu mandagumu?

Anne Sofia Lundberg skaitytojus pakvies apsilankyti šių dienų Stokholme, verčiant „Raudonos užrašų knygelės“ puslapius kartu su pagrindine veikėja Dore prisiminti jaunystės dienas. O Lenos Anderson romane „Estera: romanas apie meilę“ susipažinsite su Esteros meilės istorija, tik neapsigaukite, tai neįprasta istorija.

Šios ir daug kitų nepaprastų ir įtraukiančių istorijų skaitytojų laukia Nacionalinės bibliotekos Laisvalaikio skaitinių erdvėje III a., prie vitražo. Jei ieškote lietuvių literatūros ar knygų užsienio kalbomis, neprabėkite pro Laisvalaikio skaitinių erdvę II aukšte, o jei domitės kulinarija – kilkite į penktą aukštą.

Primename, kad visi, turintys skaitytojo bilietą, patikusias dešimt knygų gali pasiimti namo 30 dienų, prireikus knygų grąžinimo terminą pratęsti dar 14 d.

Linkime jaukių vakarų su knyga!