Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. spalio 9 d.

Spalio 10 d.: filmo „Lida, Vanda, Liusia“ peržiūra ir susitikimas su režisiere

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks dokumentinio filmo „Lida, Vanda, Liusia“ (2014) peržiūra ir susitikimas su režisiere Julija Zubavičiene.

Lida, Vanda, Liusia – trys režisierės močiutės ryžtasi keliauti. Jų kelias veda iš Lietuvos į Angliją, kur gyvena anūkės. Prieš akis – Baltarusija, Lenkija, Vokietija ir Prancūzija. Lida, Vanda, Liusia dar niekada nebuvo Vakarų Europoje. Čia viskas kitaip, bet ne taip, kaip tikėjosi. Pavargusios ir nuolat besivaidijančios močiutės vėl prisimena senas nuoskaudas, jaunystę, bučiuotus vyrus, džiaugsmo ir laimės akimirkas, „anuos laikus“. Lida, Vanda, Liusia bando susitaikyti ir pažinti viena kitą. Kelionė atveda ne tik į Londoną, bet ir į šeimą, ir į save.

Filmą pristatys režisierė J. Zubavičienė.

Režisierė ir scenarijaus autorė J. Zubavičienė, operatorė Irina Šatalova, muzikos autorius Adomas Rekašius, montažo režisierius Linas Grubis, prodiuserė Oksana Černovskaja.

Trumpai apie renginį

Data spalio 10 d.
Laikas 14 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“
Svarbu Laikantis saugumo reikalavimų dalyvių skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.