Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. spalio 7 d.

Nacionalinė biblioteka stiprina tarpinstitucinį mokslinį bendradarbiavimą

Spalio 7 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas ir Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto (LLTI) direktorė prof. dr. Aušra Martišiūtė-Linartienė pasirašė tarpinstitucinę bendradarbiavimo sutartį. Joje numatyta pagal savo kompetenciją bendradarbiauti diegiant kultūros atvirumo vertybes, teikiant metodinę pagalbą, organizuojant parodas, rengiant ekspozicijas, skatinant bibliotekų darbuotojų kvalifikacijos tobulinimą, įgyvendinant ilgalaikes mokslo programas, atitinkamus projektus, susijusius su šiomis sritimis bei mokslo kokybės gerinimu ir tobulinimu.  

Ši partnerystė Nacionalinei bibliotekai, savo fonduose saugančiai unikalius dokumentinio paveldo archyvus ir pastaruosius metus kryptingai vykdančiai  tyrimais grįstą jo turinio atvėrimą visuomenei, padės dar nuosekliau ir sėkmingiau dirbti akualizuojant lituanistinio paveldo reikšmę, komunikuojant jo kultūrinę vertę, tokiu būdu savo šalies piliečiams suteikiant galimybę formuoti  asmens ir šalies  tapatumo ženklus, suteikiant pagrindą pilietinės visuomenės ugdymui.

Pasak LLTI direktorės prof. dr. A. Martišiūtės-Linartienės, „bendradarbiavimas su Nacionaline biblioteka atveria prasmingas literatūros ir tautosakos mokslinių tyrimų sklaidos, lituanistinių šaltinių ir šiuolaikinės literatūros tyrimų galimybes. Prisimenant sėkmingą bendradarbiavimą rengiant Simono Daukanto jubiliejinę konferenciją, pirmąjį pasaulio lietuvių rašytojų suvažiavimą, LLTI mokslininkų viešas paskaitas, tikimės dar daugiau išplėsti bendrų darbų lauką, visuomenei atveriant gilius Lietuvos literatūros, folkloro klodus.“

Š. m. gruodžio 3–4 d. Nacionalinė biblioteka, bendradarbiaudama su LLTI organizuoja nacionalinę tarpdalykinę mokslinę konferenciją ,,Rašytojų įamžinimas XIX–XXI a. Lietuvoje" kviečiančią  atsiliepti į šiandienos visuomenės aktualijas, aktualizuoti primirštus istorinius faktus, apmąstyti ne tik lietuvių, bet ir lenkų, rusų, jidiš bei kt. kalbomis kūrusių rašytojų įamžinimą tiek dabartinėje Lietuvos teritorijoje, tiek Prūsijos Lietuvoje ar istorinėse LDK žemėse.

Išsamiau apie konferenciją ›