Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. spalio 8 d.

Spalio 17 d.: knygos „Paslapčiausia paslaptis“ pristatymas ir kūrybinės dirbtuvės vaikams

Rudenį kviečiame pasigrožėti ne tik gamtos spalvomis, bet ir žaismingais, lengvais bei nuostabiai iliustruotais eilėraščiais mažiesiems! Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje bus pristatoma žinomos vaikų literatūros rašytojos Evelinos Daciūtės ir iliustruotojos Agnės Nananai naujausia eilėraščių knyga „Paslapčiausia paslaptis“.

E. Daciūtė – žinomas lietuvių vaikų literatūros vardas, yra išleidusi 7 knygas. Žinomiausia – paveikslėlių knyga „Laimė yra lapė“, kitos – „Drambliai ėjo į svečius“, eiliuota istorija „Kaip šuo ir banginis išgelbėjo Vilnių“, 4 knygelės iš serijos „Meškių istorijos“. Naujausią rašytojos knygą iliustravo talentinga dailininkė A. Nananai, kurią galima laikyti knygos bendraautore.

30 eilėraščių rinkinys, skirtas 4–8 metų vaikams, atliepia ir kuria atvirą, saugų, pilną fantazijų šiuolaikinio vaiko pasaulį su kasdieniais džiaugsmais, fantazijomis, pykčiais, į kuriuos žvelgiama perdėtai nemoralizuojant, o įsiklausant arba leidžiant „pačiam vaikui“ (t. y. mažamečiui lyriniam subjektui) išsakyti tai, kas jam rūpi, neramina, yra įdomu ir t. t. Eilėraščiuose žavi autorės gebėjimas leisti kalbėti pačiam vaikui.

Eilėraščių eilėdara paprasta, aiški, padeda išgirsti kalbos skambumą ir ritmiškumą.

Ir didelių, ir mažų skaitytojų renginio metu lauks nuotaikingos dirbtuvėlės-edukacija, kurią rengs iliustruotoja A. Nananai, bei E. Daciūtės siunčiami vaizdo linkėjimai iš JAV.

Kviečiame nepraleisti puikios galimybės susipažinti su talentingomis autorėmis.

Trumpai apie renginį

Data
spalio 17 d.
Laikas
12 val.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia
Partneriai
„Alma littera“
Svarbu
Laikantis saugumo reikalavimų dalyvių skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.