Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. spalio 24 d.

Spalio 24 d.: „CLASSIC+“ koncertas „Skambantis Vilnius“

CLASSIC+ – tai netradicinės sudėties kvartetas (akordeonas, fortepijonas, arfa ir sopranas). Keturios moterys atlikėjos nukels klausytoją į savo paties pasąmonę, kurioje žmogaus kaip asmenybės kūryba vyksta čia ir dabar. Šiame vidiniame pasaulyje viskas jautru ir trapu – nuo aistrų ir nuopuolių iki maldos, vilties bei šviesos. Kviečiame į koncertą „Skambantis Vilnius“, kuris vyks Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos“ atrijuje.

Programoje skambės XIX–XX a. kompozitorių S. Rachmaninovo, A. Laros, F. Cileos, A. Piazzollos ir kitų kūriniai. Esant ribojimams dėl COVID-19 situacijos šalyje, koncerto turinys bus transliuojamas į lauką, tad visi norintieji dalyvauti koncerte ir netelpantys salėje, turės galimybę koncerto klausytis lauke, Nepriklausomybės aikštėje.

Operos solistė Julija Karaliūnaitė kuria vaidmenis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. 2010-aisiais dalyvavo TV konkurse „Triumfo arka“. 2013 m. atlikėja tapo tarptautinio dainininkų konkurso Italijoje laureate.

Akordeonininkė Agnė Dūkštaitė baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, stažavosi San Sebastiano muzikos akademijoje Ispanijoje. Atlikėja yra prestižinių tarptautinių ir respublikinių konkursų Italijoje, Vokietijoje, Ukrainoje, Latvijoje bei Lietuvoje nugalėtoja, koncertavusi Norvegijoje, Lenkijoje bei Latvijoje.

Pianistė Simona Zbarauskaitė baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją prof. Roko Zubovo fortepijono klasėje. Nuolat dalyvauja įvairiuose muzikos festivaliuose ir projektuose. Šiuo metu dirba Lietuvos valstybiniame simfoniniame orkestre. Yra tarptautinio audiovizualinio šiuolaikinės muzikos ansamblio NB8 ART narė.

Arfininkė Viktorija Smailytė studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, taip pat Italijoje bei Norvegijoje. Dalyvavo įvairiuose festivaliuose ir kamerinės muzikos koncertuose Stokholme, Osle, Belfore, grojo 20 arfų orkestre „Ventaglio d'Arpe“ (Italija). Šiuo metu dirba Kauno miesto simfoniniame orkestre ir Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

Koncertas nemokamas. Būtina išankstinė registracija Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Būtina nurodyti šiuos duomenis: vardas, pavardė, telefono numeris, gyvenamosios vietos adresas, el. pašto adresas. Vietų skaičius ribotas. Bibliotekos viduje privaloma dėvėti kaukes (išskyrus atlikėjus).

Trumpai apie renginį

Data spalio 24 d.
Laikas 16 val.
Vieta atrijus, III a., aikštė priešais Nacionalinę biblioteką
Dalyvavimas išankstinė registracija Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. 
Trukmė 1 val.
Organizatorė VšĮ NB8 ART
Rėmėja Vilniaus miesto savivaldybė
Partnerė Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“