Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. spalio 17 d.

Spalio 23–30 d.: paroda apie klaidinančią informaciją „The Glass Room“

Kas nutinka, kai vis labiau pasikliaujame socialiniais tinklais ir žiniatinkliu kaip kanalu informacijai gauti? Kokią informaciją matome, o kokios – ne? Kaip nustatome, ar nuotrauka arba žinutė yra tikra, o gal melaginga?

Spalio 23 d. Lietuvą pasieks tarptautinė (tiek virtuali, tiek fizinė) paroda apie klaidinančią informaciją „The Glass Room“ (The Glass Room: Misinformation Edition), kurioje bus galimybė panagrinėti, kaip socialiniai tinklai ir internetas pakeitė mūsų įpročius skaityti informaciją ir kaip į ją reaguojame. Parodoje sužinosime apie naujų rūšių nuomonės formuotojus, jų naudojamą naują ir seną taktiką, apie tai, kokį vaidmenį mes, informacijos naudotojai ir vartotojai, vaidiname ją skleidžiant ir kaip sklisdama informacija kinta.

Iki šiol visame pasaulyje surengta daugiau nei 150 parodos „The Glass Room“ renginių, kuriuose dalyvavo daugiau nei 120 000 žmonių. Lietuvoje paroda bus eksponuojama spalio 23–30 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, Utenos A. ir M. Miškinių bei Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosiose bibliotekose.

Taip pat visus maloniai kviečiame registruotis ir dalyvauti virtualiuose parodą lydinčiuose seminaruose:

Parodai atvykti į Lietuvą padėjo Lietuvos bibliotekininkų draugija, IFLA, Europos Komisija ir parodos rengėja tarptautinė nevyriausybinė organizacija „Tactical Tech“.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų, lankytojų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie parodą

Data spalio 23–30 d.
Vieta Pažinimo erdvė, V a.
Partneriai Lietuvos bibliotekininkų draugija, IFLA, Europos Komisija, „Tactical Tech“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›

Logotipas