Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. spalio 27 d.

Lapkričio 7 d.: vadovo „Mažutėliams“ pristatymas (renginys atšauktas)

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka maloniai kviečia į sesers Viktorijos Voidogaitės CC ir Angelės Pempienės knygos „Mažutėliams“ pristatymą Vaikų ir jaunimo literatūros departamento (VJLD) skaitykloje.

Apie knygą

Knyga „Mažutėliams“ – tai suprantamai ir sumaniai parašytas vadovas tiems, kam rūpi vaikų ugdymas nuo pat mažumės. Knygos temos, veiklos ir užduotys suteikia progą tapti mokytoju kiekvienam, esančiam arti vaiko, o mokytoju būti nesudėtinga, kai turi planą. Knyga mažutėliams tokį planą sudaro metams, kiekvienai dienai. Ji įkvepia mokymosi priemones kurti iš kasdienių daiktų, naujai pažvelgti į temas, susijusias su vaiko lavinimusi.

Knyga suskirstyta pagal savaitės temas. Kiekviena iš jų turi tris linijas, jos nuosekliai atskleidžia nagrinėjamas temas, per jas vaikai įsitraukia į praktines užduotis. Jei praktinės veiklos metu yra atliekamas eksperimentas, knygos puslapyje galima rasti QR kodą ir jį nuskaičius pažiūrėti filmuką. Praktinei veiklai reikalingos specialios Montessori metodo priemonės. Jas galima išsikirpti iš patogiai ir kokybiškai parengto priedų segtuvo. Savaitės planą papildo katechezė – dvasiškai ir veikliai ugdantis pokalbis.

Apie autores

Sesuo Viktorija Voidogaitė CC – edukologė, vaikų darželio „Mažutėliams“ bendraįkūrėja ir direktorė, mažutėlių ugdymo programos ir naujo vaikų katechezės modelio kūrėja. Jaunųjų pedagogų rengimo darbui programų sudarytoja ir koordinatorė.

Angelė Pempienė – trijų vaikų mama, darželio „Mažutėliams“ pedagogė, geriausia vaikų draugė, jaunųjų mokytojų mentorė ir palydėtoja.

Renginio scenarijus: 15 minučių pokalbis, 15 min. eksperimentas ir dainos su judesiais, 15 min. klausimai ir diskusija.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų, dalyvių skaičius ribojamas – į visus renginius būtina registracija, atvykus privaloma dėvėti apsaugines veido priemones, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Nacionalinė biblioteka pagal rekomendacijas valo, dezinfekuoja ir vėdina patalpas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į biblioteką neįleidžiami. Atsiprašome už nepatogumus.

Daugiau: www.knygynas.mazuteliams.lt

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 7 d.
Laikas 11 val.
Vieta VJLD skaitykla, I a.
Dalyvavimas būtina registracija ›
Trukmė 1 val.
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“