Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 5 d.

Lingvistikos moksliniai žurnalai duomenų bazėje „Wiley Online Library“

Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse rasite patikimų mokslinių elektroninių viso teksto leidinių (el. žurnalų, knygų, straipsnių, konferencijų medžiagos, ataskaitų ir kt.). „Wiley Online Library“  siūlo daugiau nei 8 milijonus straipsnių iš daugiau nei 1600 žurnalų. Pusė jų leidžiama bendradarbiaujant su prestižinėmis tarptautinėmis mokslo asociacijomis ir profesinėmis draugijomis. Pristatome prenumeruojamus el. žurnalus lingvistikos tematika.

Knygos viršelis

DIE UNTERRICHTSPRAXIS/TEACHING GERMAN

Amerikos vokiečių kalbos mokytojų asociacijos žurnalas, skirtas vokiečių kalbai JAV tobulinti ir populiarinti. Jame galima pristatyti, išplėtoti ir aptarti naujausius kalbos mokymo pasiekimus, paskelbti informaciją apie mokymo šaltinių medžiagą, vertinimus, praktinius pasiūlymus ar duomenis apie vokiškai kalbančių šalių kalbinę, socialinę, politinę, kultūrinę aplinką.

Knygos viršelis

INTERNATIONAL JOURNAL OF APPLIED LINGUISTICS

Recenzuojamame akademiniame taikomosios kalbotyros žurnale skelbiamuose straipsniuose nagrinėjamas bendrosios lingvistikos ir kasdienės kalbos ryšys, kalbos įtaka žmogaus gyvenimui, kokius pakeitimus pageidautina ir įmanoma atlikti įvairiose kalbos vartojimo ir mokymosi srityse.

Knygos viršelis

FOREIGN LANGUAGE ANNALS

Leidinyje pateikiami empiriniai ar teoriniai tyrimai, aprašoma naujoviška ir sėkminga praktika, taip pat metodai, turintys reikšmingą poveikį užsienio kalbų mokymui ir mokymuisi. Publikuojami straipsniai mokymo strategijų efektyvumo ir kitais profesiniais klausimais.

Knygos viršelis

THE GERMAN QUARTERLY

Recenzuojamas akademinis žurnalas, skirtas vokiečių kalbai. Tai lygių galimybių leidinys požiūrių, temų, epochų ir stilių atžvilgiu – skelbiami straipsniai visomis vokiečių literatūros, kultūros temomis nuo viduramžių iki šių dienų, taip pat lyginamieji ir tarpdisciplininiai straipsniai, aktualūs vokiečių kalbai.

Knygos viršelis

JOURNAL OF LINGUISTIC ANTHROPOLOGY

Lingvistinės antropologijos asociacijos žurnale publikuojami straipsniai apie antropologinį kalbos tyrimą, įskaitant diskurso, visuomenės kalbos, kalbos ir pažinimo bei kalbos socializacijos analizę.

Knygos viršelis

LANGUAGE & LINGUISTICS COMPASS

Recenzuojamame kalbotyros žurnale publikuojamos naujausių tyrimų ir teorijų apžvalgos, ekspertų analizė pagrindinėmis temomis, diskusijos ir pasiūlymai dėl naujų tyrimo sričių. Žurnale kaip konkretus tikslas minimas įsipareigojimas nagrinėti besivystančias mokslo kryptis, neatsilikti nuo naujovių.

Knygos viršelis

LANGUAGE LEARNING

Moksliniame žurnale skelbiamuose straipsniuose nagrinėjami psichologijos, kalbotyros, kognityvinių mokslų, švietimo tyrimų, neuromokslų, etnografijos, sociolingvistikos, sociologijos ir antropologijos ir kt. mokslų tyrimo metodai. Nagrinėjami pagrindiniai teoriniai kalbos mokymosi klausimai: vaikų, antrosios ir užsienio kalbų mokymasis, dvikalbystė, raštingumas, kultūra, pažinimas.

Knygos viršelis

MIND & LANGUAGE

Proto ir kalbos reiškinius tyrinėja kalbotyros, filosofijos, psichologijos, dirbtinio intelekto ir kognityvinės antropologijos tyrinėtojai. Žurnale skelbiamos diskusijos, apžvalginiai straipsniai, dalijamasi tyrimo rezultatais ir sukuriamos sąlygos novatyviau suprasti proto ir kalbos reiškinius.

Knygos viršelis

MODERN LANGUAGE JOURNAL

Tarptautinis recenzuojamas žurnalas, skirtas mokslinių idėjų mainams tarp visų šiuolaikinių užsienio kalbų ir anglų kalbos kaip antrosios kalbos tyrėjų, mokytojų, dėstytojų skatinti. Tyrimų rezultatai siejami su mokymu ir mokymusi įvairiose aplinkose bei visais švietimo lygmenimis.

Knygos viršelis

STUDIA LINGUISTICA

Recenzuojamas bendrosios kalbotyros mokslo žurnalas suteikia platformą teoriniams kalbiniams tyrimams aptarti, visų pirma gramatikos, kognityvinės semantikos ir kalbos tipologijos srityse. Pagrindinis tikslas yra atverti tradiciškai skirtingose srityse dirbančių mokslininkų bendravimo kanalą sutelkiant dėmesį į natūralios kalbos duomenis.

Knygos viršelis

SYNTAX

Akademiniame žurnale diskutuojama aktualiais sintaksinių tyrimų klausimais; rašoma apie sintaksės ir susijusių sričių (semantikos, morfologijos ir fonologijos), taip pat teorinius ir eksperimentinius sakinių apdorojimo, kalbos įgijimo ir kitų psicholingvistikos sričių tyrimus.

Knygos viršelis

WORLD ENGLISHES

Tarptautinis žurnalas, skirtas teoriniams metodinių ir empirinių anglų kalbos tyrimų kontekstams. Dėmesys telkiamas į pasaulio anglų kalbos studijas ir mokymą, taip pat į tris tyrimų sritis: kalbą, literatūrą, anglų kalbos mokymo metodiką. Žurnale pateikiami vertinamieji ir kritiniai straipsniai, apžvalgos apie visas pagrindines anglistikos sritis tarpkultūriniu aspektu.

Norėdami duomenų baze naudotis ne bibliotekoje, turite prisijungti nuotoliniu būdu. Vartotojo vardas – skaitytojo pažymėjimo, registruoto Nacionalinėje bibliotekoje, numeris. Slaptažodžio įvesti nereikia. Prisijungus atsivers bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašas, jame pasirinkite „Wiley Online Library“. Paspaudę nuorodą galėsite atlikti informacijos paiešką. Galite rinktis nuorodą „EBSCO Discovery Service“ – tai bendra paieškos sistema visose bibliotekos prenumeruojamose duomenų bazėse ir įvairiuose atvirosios prieigos ištekliuose. 

Daugiau informacijos apie Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamos duomenų bazes rasite bibliotekos svetainėje www.lnb.lt pasirinkę meniu punktą Atradimai › Duomenų bazės › Užsienio.