Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 11 d.

Rudens knygų dešimtukas

Paskelbę Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos skaitomiausių vasaros knygų dešimtuką, pristatome leidinius, kurie šį rudenį jau spėjo pasisvečiuoti ne vieno Nacionalinės bibliotekos skaitytojo namuose. Štai tos labiausiai skaitomos ir greičiausiai graibstomos pastarojo meto knygos.

Leidinio viršelis

Olga Tokarczuk „Bėgūnai“

Kaip vasarą, taip ir rudenį „Bėgūnai“ neužleidžia lyderio vietos. 2018 m. Nobelio literatūros premijos laureatė šiame romane nagrinėja priežastis, kurios verčia žmogų keliauti, blaškytis po erdvę. Iš kur tas nenumaldomas poreikis lėkti, kodėl pasaulis šiandien toks nerimstantis? Atsakymą, regis, turėjo XVII a. egzistavusi, o turbūt dar ir šiandien gyva Rusijos sentikių bėgūnų sekta, maniusi, kad nuo piktosios dvasios, nuo velnio ir visokio blogio gelbsti tik nuolatinis judėjimas, kapanojimasis prieš srovę, nes plaukimas pasroviui – tai anaiptol ne tikrasis judėjimas.

Leidinio viršelis

Donna Tartt „Slapta istorija“

Viena iš skaitomiausių šią vasarą ir rudenį.

Iš Kalifornijos kilęs jaunuolis Ričardas Peipinas pasinaudojo galimybe pabėgti iš savo nykios aplinkos ir išvyko studijuoti į Rytinę Amerikos pakrantę. Dar mokykloje senąją graikų kalbą pamėgęs jaunuolis žūtbūt siekė patekti į Naujosios Anglijos Hempdeno koledžo Klasikinės filologijos grupę. Tačiau nė neįtarė, kad elitinio studentų būrelio narių veikla smarkiai peržengia senosios graikų kalbos studijų ribas.

 

Leidinio viršelis

Erich Maria Remarque „Trys draugai“

Nesenstanti ir neblėstančio populiarumo klasika. „Trys draugai“ – romanas apie draugystę ir tragišką meilę. Tai knyga ne apie laiką, o apie save: sugrįžusį iš karo ir bandantį stotis ant kojų. Trys herojai – skirtingi, bet vieno likimo: jie buvę kareiviai, kuriems draugystė – vienintelis pastovus dalykas epochoje, kai žlunga visos vertybės. Rašytoją jaudino didysis jo amžiaus skausmas – fašizmas ir karas. Jis negalėjo jų panaikinti, bet mokėjo neapkęsti, kaip priešpriešą blogiui iškeldamas nenugalimą žmogiškąjį orumą.

 

Leidinio viršelis

John Fiske „Įvadas į komunikacijos studijas“

Komunikacijos studijos – tai viena įdomiausių sričių, kurią formavo įvairių mokslo krypčių mokslininkai, taikydami jos tyrimams skirtingų mokslų metodus bei koncepcijas. „Įvadas į komunikacijos studijas“ – viena pirmųjų knygų lietuvių kalba, kurioje pristatoma komunikacijos studijų visuma, pateikiami įvairūs, net patys prieštaringiausi požiūriai.

 

Leidinio viršelis

Marina Abramovič „Eiti kiaurai sienas“

Atsiminimų knygoje viena garsiausių šių dienų menininkių drąsiai apnuogina savo sielą ir pasakoja išskirtinio gyvenimo istoriją. Gyvenimo, kuriame netrūko sukrėtimų, nuotykių, išbandymų ir pavojų. Gyvenimo, kurį M. Abramovič pasirinko gyventi kaip tam tikrą meno formą. Įspūdinga karjera ir nepavykę projektai, emocinės, dvasinės ir fizinės transformacijos, skaudūs vaikystės atsiminimai, meilė ir kelionės – tai išskirtinė biografija, kuri įtrauks, sužavės, nepaliaus stebinti ir paskatins skaitytojus naujai pažvelgti į savo pačių gyvenimus.

 

Leidinio viršelis

Astrogoras „Energinis vampyrizmas“

Energinis vampyrizmas įsipynęs į kasdienius žmonių santykius. Vampyriški santykiai ne tik sugadina nuotaiką, bet ir sukelia liguistas būsenas ar net sunkias ligas. Apie tai savo traktate rašo Maskvoje gyvenantis astrologas Astrogoras. Autorius šiuos reiškinius nagrinėja karminės medicinos aspektais. Žmogaus karma – gerų ir blogų veiksmų visuma bei rezultatai. Karminės medicinos sritis – tų veiksmų etiniai ir medicininiai padariniai, energinis vieno žmogaus poveikis kitam.

Leidinio viršelis

Sally Hepworth „Anyta“

Elegantiška ir santūri Dajana yra mylinti žmona ir atsidavusi besilaukiančių pabėgėlių globėja, tačiau šalta savo vaikams ir anūkams. Laikui bėgant, marčios ir anytos santykiai tampa vis sudėtingesni. Praeina dešimt metų ir Dajana savo namuose randama negyva. Stalčiuje – atsisveikinimo laiškas, kuriame ji prisipažįsta nebeturėjusi jėgų kovoti su vėžiu.
Tačiau po skrodimo paaiškėja, kad jokio vėžio nebūta. Tai – daugiasluoksnis romanas apie šeimos santykius ir lemtingus pasirinkimus. Galima jį skaityti kaip painią detektyvinę istoriją, bet greičiau tai – psichologinė drama, atskleidžianti sudėtingus veikėjų charakterius ir veiksmų motyvus.

Leidinio viršelis

Anatolijus Malovičko „Sąnarių išvalymas ir gydymas netradiciniais metodais“

Mokymas apie artrito, artrozės, reumatinių ligų gydymą – tai apysaka apie visišką medicinos bejėgiškumą. Šiandien turime jau daugiau kaip 100 cheminių preparatų šioms ligoms gydyti, o ligonių vis daugiau ir daugiau. Šių ligų kilmė šiandienei medicinai mažai suprantama, todėl gydymas labai problematiškas. Liaudies medicina kviečia palengvinti šią naštą.

Leidinio viršelis

Mark Manson „Subtilus menas nekrušti sau (ir kitiems) proto: kitoks požiūris į gerą gyvenimą“

Šiame mūsų kartos savigalbos vadove autorius parodo, kad gebėjimo būti laimingam esmė – liautis stengtis būti nuolat pozityviam ir vietoj to stengtis geriau spręsti problemas. M. Mansonas savo argumentus pateikia pasitelkdamas tiek akademinius tyrimus, tiek taiklius juokelius, kad gyvenimas pagerės ne išmokus iš citrinų pasidaryti limonadą, o išmokus jas geriau virškinti.

 

Leidinio viršelis

Joel Edelman „Derybų kelias“

Knygoje pristatomi metodai, kuriuos pasitelkus išvengiama konfliktų darbe ir asmeniniame gyvenime.

Susidomėjote? Užsisakykite knygų internetu ar prireikus telefonu (8 5) 249 7028 (iš Laisvalaikio ir Bendrųjų fondų), (8 5) 239 8563 (iš Vaikų ir jaunimo literatūros departamento fondo). Rekomenduojame pirmiausia užsisakyti knygas, gauti patvirtinimą, kad jos paruoštos, ir tik tada eiti į biblioteką. Plačiau ›

Linkime įdomių skaitinių!