Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 13 d.

Teksto patirtys su rašytoja Akvile Kavaliauskaite

Šių metų Vilniaus knygų mugėje pristatyta žurnalistės, scenaristės, tekstų kūrėjos Akvilės Kavaliauskaitės novelių knyga „Kūnai“ (išleido „Balto“ leidybos namai). Knyga sulaukė jau trečio leidimo ir dalyvauja „Metų knygos“ rinkimuose. Novelėse atspindėtos šiuolaikinio jauno žmogaus jausenos skubančiame, svetimėjančiame, bet „patogiame“ pasaulyje, jo pastangos „kažkaip būti“, meilės, šilumos ilgesys, prasmės paieškos. Lakoniškas ir subtiliai ironiškas tekstų stilius iškart pagauna ir panardina į pasaulį, kuris dažnam mūsų pasirodo aitriai pažįstamas.

Laidoje „Teksto patirtys su rašytoja Akvile Kavaliauskaite“ Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Skaitytojų klubo vadovės dr. Daiva Janavičienė ir Rasa Derenčienė iš biblioterapinės perspektyvos apžvelgia dvi Akvilės Kavaliauskaitės knygos „Kūnai“ noveles: „Klasika su prieskoniu“ ir „Netikri prisilietimai“. Kur jas tekstai nuvedė? Kokias teksto detales, epizodus pastebėjo kaip sau reikšmingus?

Laidoje dalyvauja ir knygos autorė Akvilė Kavaliauskaitė, ji dalinasi įspūdžiais apie jos tekstų poveikį. Autorė sako, kad jai visada įdomu, kaip jos kūriniai veikia skaitytojus, kada jie juokiasi, o kada piktinasi ar susierzina. Susitikime viešnia „čia ir dabar“ reaguoja į laidos dalyvių pasakojimus apie patirtis skaitant. Pabaigoje autorė perskaito savo knygos ištrauką ir pateikia žiūrovams kūrybinio rašymo užduotį.

Kviečiame žiūrėti:

Daugiau su biblioterapija susijusių vaizdo įrašų rasite Nacionalinės bibliotekos „Youtube“ kanale esančiame grojaraštyje „Biblioterapija iš namų“