Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 20 d.

Daivos Janavičienės knyga „Biblioterapijos metodika“ jau pasiekiama nuotoliniu būdu

2020 metų lapkričio mėnesio pradžioje Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos išleista Nacionalinės bibliotekos Informacijos ir komunikacijos mokslų departamento Bibliotekininkystės ir bibliografijos tyrimų skyriaus darbuotojos dr. Daivos Janavičienės knyga „Biblioterapijos metodika“ nuo šiol pasiekiama ir per Nacionalinės bibliotekos interneto prieigą ›

Knygoje pristatomos autorės išbandytos pasyviosios ir sąveikos biblioterapijos technikos. Skaitymo rekomendacijų biblioterapijos organizatoriai ras patarimų dėl pasyviosios biblioterapijos – ne tik detalizuojama jos metodika, bet ir pateikiamas autorės sudarytas grožinės literatūros knygų sąrašas.

Pasiryžę taikyti sąveikos biblioterapiją leidinyje ras patarimų, kaip organizuoti grupinius užsiėmimus: rašoma apie tikslų kėlimą, pozityvų vedėjo nusiteikimą, dalyvių apklausos organizavimą, literatūros atranką, užsiėmimo eigos etapus ir t. t.

Knygoje aprašomos keturios sąveikos biblioterapijos metodikos: pasakų terapijos; poezijos ir kūrybinio rašymo dirbtuvių organizavimo ir vedimo; teminių biblioterapijos užsiėmimų vedimo;  skaitytojų klubų su biblioterapijos elementais organizavimo ir vedimo. Autorė siūlo pateiktus pavyzdžius naudoti ne paraidžiui kaip tipinius, bet kaip galimybę plėtoti idėjas.

D. Janavičienės knyga „Biblioterapijos metodika“ yra Lietuvos kultūros tarybos remiamo projekto „Biblioterapijos taikymas bibliotekose“ dalis. Projektą vykdo Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, projekto partnerės: Lietuvos biblioterapijos asociacija, Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų asociacija

Knygos kūrimą ir leidybą iš dalies finansavo Lietuvos kultūros taryba