Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 30 d.

Skaitytojau, mokykis nuotoliniu būdu

Kviečiame registruotis į nuotolinius mokymus Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Išmoksite užsisakyti ir skaityti el. knygas, naudotis prenumeruojamomis užsienio duomenų bazėmis, sužinosite, kas yra informacinis raštingumas, elektroninės paslaugos, kaip galima jomis pasinaudoti, kokias svetaines rekomenduojame naudoti. Susipažinsite su tam tikrų epochos drabužių mada, sužinosite apie sutartinių žanrą ir jų kilmės teorijas.

Mokymai vyksta per „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę gausite nuorodą, kurią paspaudę galėsite dalyvauti mokymuose. Mokymų trukmė – 1 val.

Gruodžio mėnesį siūlome šiuos nuotolinius mokymus:

Nuotolinės paslaugos. Mokymuose pristatomos Nacionalinės bibliotekos nuotolinės paslaugos: kaip skaityti ir užsisakyti el. knygas, kaip naudotis prenumeruojamomis užsienio duomenų bazėmis ir kitomis paslaugomis nuotoliniu būdu.

Informacinis raštingumas: el. valdžios paslaugos. Mokymuose pristatomos valdžios institucijų teikiamos elektroninės paslaugos. Sužinosite, kaip galima jomis pasinaudoti, kokias svetaines rekomenduojame naudoti. 

Kuo skiriasi mada ir kostiumas – išmokite rasti žinių apie aprangos istoriją informacijos išteklių sistemose. Mokymuose susipažinsite su kostiumo istorijos raida, tam tikrų epochų drabužių dėvėsenos įdomybėmis ir ypatybėmis. Išmoksite atskirti, kuo skiriasi mada ir kostiumas. Išgirsite rekomendacijų, kaip rasti informacijos apie kostiumo istoriją gausiuose šiuolaikiniuose informacijos ištekliuose.

Sutartinės: kas, kaip, kur ir kodėl? Mokymuose supažinsite su sutartinių žanro kilmės hipotezėmis, priešistore iš mažiau pažįstamo, gilesnio – antropologinio požiūrio kampo. Dalyviai mokomi atskirti populiariausius sutartinių tipus, susipažins su žanro kilmės teorijomis, istoriniu kontekstu, ryškiausių tyrėjų įžvalgomis apie žanro mistifikuojamas savybes, kaip ir kokia kultūrinė sankloda lėmė lyčių diferenciaciją. Paskaitoje pateikiamos nuorodos į autentiškus sutartinių garso įrašų informacinius šaltinius.

Jei numatytas mokymų laikas nėra tinkamas, o jūs registruojatės drauge su kitais asmenimis ir sudarote 3 ar daugiau žmonių grupę, susisiekite su mumis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ir suderinsime jums patogų mokymų laiką. Mokymai vedami lietuvių kalba.

Projekto „Prisijungusi Lietuva“ nemokami skaitmeninio raštingumo mokymai

Į šiuos mokymus užsiregistruoti galite tel. 8 612 97 929, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba užpildžius registracijos formą.

Skaičiuoklė darbui ir namams. Mokymuose sužinosite, kaip skaičiuoklė gali pagelbėti jums tvarkant namų ūkio finansus, organizuojant šventes, rengiant darbotvarkę. Įgytas žinias galėsite pritaikyti planuodami kasdienes išlaidas, remonto sąmatą ir pan.

  • Gruodžio 8 d. 14.00–16.00 val.
  • Gruodžio 9 d. 14.00–16.00 val.
  • Gruodžio 10 d. 14.00–16.00 val.

Sumaniau apsipirkime ir atsiskaitykime internetu. Mokymuose sužinosite, kaip pirkti internetu, saugiai atsiskaityti už prekes ir paslaugas internete, palyginti kainas. Taip pat sužinosite, kaip įkelti savo skelbimus, juos susieti su socialiniais tinklais, kaip naudotis el. bankų teikiamomis paslaugomis ir pan.

  • Gruodžio 15 d. 10.00–12.00 val.
  • Gruodžio 16 d. 10.00–12.00 val.
  • Gruodžio 17 d. 10.00–12.00 val.

Vienos temos mokymų trukmė – 3 dienos po 2 val. Mokymai vyks per „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę gausite nuorodą, kurią paspaudę galėsite dalyvauti mokymuose.