Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gruodžio 4 d.

Nacionalinės bibliotekos el. ištekliuose – patarimai, padėsiantys dirbti produktyviau

Įvairūs pokyčiai sparčiai keičia darbo kultūrą ir visuomenės suvokimą apie darbo prasmę. Bendradarbiavimas ir šiuolaikinės technologijos leidžia diegti naujus darbo metodus. Vienas jų – nuotolinis darbas, tampantis ne tik nauja mada, bet ir būtinybe visuotinio karantino sąlygomis.

Svarbūs įrankiai, padėsiantys prisitaikyti prie pokyčių ir sėkmingai susitvarkyti su užduotimis darbe – skvarbus mąstymas, kūrybiškas problemų sprendimas, gebėjimas organizuoti savo darbą. Siekdami būti produktyvūs darbe, šiuos įgūdžius tobuliname nuolat.

Patarimų, padėsiančių lavinti mąstymą, generuoti idėjas ir dirbti rezultatyviai, rasite Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos ištekliuose. Skaitykite elektronines knygas ir naršykite duomenų bazėse neišeidami iš namų – siekite žinių, turiningai leiskite laisvalaikį, mokykitės naujų dalykų bet kur jums patogiu metu.

Leidinio viršelis

ELON MUSK

„Manai, aš nenormalus?“ – tokiu E. Musko klausimu pradedamas biografinis pasakojimas apie vieno žymiausių šių dienų genijaus kelionę į pasaulinį verslo elitą. Kelias kupinas ne tik pakilimų, bet ir nuosmukių, išbandymų ir juos lydinčių triumfo akimirkų, taip pat atsidavimo savo darbui, idėjoms ir siekiui pakeisti pasaulį. E. Muskas sugebėjo vienu metu pasiekti didžiulę pažangą kosmoso, automobilių ir energetikos sektoriuose.

Leidinio viršelis

PERDEGIMAS

Nuovargis ir jo nulemtas perdegimas šiandien yra vienas dažniausių šiuolaikinių žmonių negalavimų. Knygos autorės sako, kad vyrai ir moterys pervargimą išgyvena skirtingai. Knygoje „Perdegimas“ patariama moterims, kaip mokslu įrodytais metodais atsikratyti streso ir iš naujo pamilti ir gyvenimą, ir save.

Leidinio viršelis

KAIP DIRBTI MAŽIAU, PASIEKTI DAUGIAU IR SUSIKAUPTI, KAI VISI BLAŠKO

Dauguma mūsų neatitrūkstame nuo darbinio ar asmeninio elektroninio pašto ar nuolat žvilgčiojame, kas naujo socialiniuose tinkluose. Tai jau kurį laiką yra tapę mūsų kasdieniu įpročiu. Šioje knygoje rasite patarimų, kaip nusistatyti tikslus ir įgusti dirbti susitelkus, kryptingai, kaip racionaliai planuoti savo laiką ir veiklą, norint sparčiai pasiekti geriausių rezultatų.

Leidinio viršelis

MĄSTYTI KAIP ŠERLOKAS HOLMSAS

Turbūt nerasime kito literatūrinio personažo, pasižyminčio tokia mąstymo skvarba, įžvalga ir pastabumu kaip Šerlokas Holmsas. Knyga „Mąstyti kaip Šerlokas Holmsas“ paremta XXI a. neurologijos ir psichologijos mokslo tyrinėjimais. Joje aptariami unikalūs Holmso metodai: sąmoningumas čia ir dabar, stebėjimas, loginė dedukcija.

Leidinio viršelis

MENAS ELGTIS NEĮPRASTAI

Autoriaus sėkmės receptas – nebūti tokiam kaip visi, neplaukti pasroviui, nepasiduoti tradiciniam mąstymui ir baimei suklysti, kelti klausimus, ieškoti savo kelio ir galimybės padaryti geriau nei kiti. Skaudžių klaidų padeda išvengti kruopšti situacijos analizė, atkaklus darbas ir griežtas požiūris į riziką. Svarbiausia, pasak autoriaus, veikti kūrybiškai, nepamirštant atsakomybės ne tik už save, bet ir už kitus: šeimą, darbuotojus, visuomenę.

Leidinio viršelis

JOURNAL OF WORK-APPLIED MANAGEMENT

Atvirosios prieigos recenzuojamame žurnale apžvelgiami rezultatyvumą darbe ir karjeroje lemiantys veiksniai, tokie kaip vadovavimas ir lyderystė, bendradarbiavimas, pokyčiai ir naujovės.