Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gruodžio 15 d.

Kalėdiniai skaitymai „Pasakų Kalėdos Vilniuje“

Šiuo švenčių laukimo laikotarpiu „Kalėdų sostinėje“ organizatoriai kviečia kas vakarą jaukiai burtis šeimos rate, įsijungti „Delfi“ TV ir keliauti po gražiausių istorijų pasaulį – klausytis kalėdinių skaitymų „Pasakų Kalėdos Vilniuje“.

Festivalio „Kalėdos sostinėje“ organizatorius, Vilniaus kultūros centras, drauge su partneriais – Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Vilniaus miesto savivaldybe ir portalu „Delfi“ – organizuoja šventinį skaitymo projektą „Pasakų Kalėdos Vilniuje“ ir kviečia saugiai laukti Kalėdų namuose, įdomiai ir naudingai leidžiant laiką su artimaisiais – kiekvieną vakarą nuo gruodžio 7 d. iki sausio 6 d. 20 val. susitikti „Delfi“ TV ir kartu su istorijas skaitančiais žinomais Lietuvoje žmonėmis džiaugtis nesenstančios klasikinės literatūros kūriniais.

Specialiai šiam projektui knygas ir jų ištraukas atrinko Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento specialistai.

„Delfi“ TV žiūrovus kiekvieną vakarą jau žinomais ar niekada negirdėtų istorijų vingiais ves ir kiekvienai istorijai naujų spalvų suteiks visuomenėje žinomi  kultūros ir meno veikėjai. Apie mėgstamiausias vaikystės knygas papasakos aktorė Neringa Varnelytė, susitiksime su dainininku ir žurnalistu Marijonu Mikutavičiumi, aktorėmis Dalia Michelevičiūte, Ineta Stasiulyte, Ilona Balsyte, aktoriais Mantu Stonkumi ir Andriumi Bialobžeskiu, rašytoju Vytautu V. Landsbergiu, kunigu Ričardu Doveika, žurnaliste ir kulinarinių knygų autore Beata Nicholson ir kitais.

Skaitydami knygų galime nukeliauti ten, kur dar niekada nebuvome, išgirsti tuos, kurių neturėjome galimybės sutikti. Ir visa tai pasiekiama vos atsivertus knygą. 

„Knygas pamėgau skaityti paauglystėje ir nuo tada knyga – mano ištikimas bendrakeleivis. Mano profesijos neatsiejama dalis taip pat yra knyga. Ir dabar, žinoma, skaitau pasakas ir nuotykių bei pasaulio pažinimo knygas savo anūkams. Tai visiems dalyvaujantiems suteikia LABAI daug džiaugsmo", – pasakoja aktorius, teatro pedagogas, dainų autorius ir atlikėjas Gediminas Storpirštis.

Nors dauguma istorijų puikiai žinomos, jos vis tiek stebina ir iš naujo džiugina. Tėveliams tai dar viena galimybė su savo nuolat naujų pramogų ieškančiomis atžalomis prasmingai bei kokybiškai leisti laiką ir dalintis knygose surašyta išmintimi.

„Vilniaus kultūros centras jau ir anksčiau organizavo vaikų ir jaunimo skaitymo skatinimo projektus, kurie sulaukė didelio visuomenės susidomėjimo ir palaikymo. Skaitymai vyko visą gruodžio mėnesį Katedros aikštėje: 2015 m.  – Kalėdų eglėje, o 2017 m. – išskirtine šventine nuotaika spinduliuojančiame stikliniame kupole greta Kalėdų eglės. Pastarųjų kalėdinių skaitymų „Šeimos pasaka“ metu surengta projekto 430 skaitymo seansų ir apsilankė beveik 13 tūkstančių įvairaus amžiaus lankytojų“, – sako „Kalėdas sostinėje“ organizuojančio Vilniaus kultūros centro vadovas Paulius Jurgutis.

Šiais metais sugrįžusiam projektui dėl su karantinu susijusių apribojimų pasirinktas saugus formatas – skaitymai vyks nuotoliniu būdu.

Susitikime kas vakarą 20 val. nuo gruodžio 7 d. iki sausio 6 d.!

Daugiau informacijos apie „Kalėdas sostinėje“ festivalio svetainėje.