Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. sausio 6 d.

Pokalbis apie „Neužmirštuolės“ akciją

Šiemet Sausio 13-osios įvykius minėsime trisdešimtąjį kartą. Šia proga kviečiame žiūrėti pokalbio su pilietinės iniciatyvos „Neužmirštuolė“ vadove Emile Balodyte vaizdo įrašą.

 „Neužmirštuolė“ – tai nacionalinė iniciatyva, raginanti visus Lietuvos gyventojus Laisvės gynėjų dieną į atlapą įsisegti neužmirštuolės žiedą.

E. Balodytė atskleidė, kad Ukrainoje prasidėję neramumai tapo paspirtimi 2014-aisiais prisiminti Lietuvos kovą už nepriklausomybę ir pažymėti, kad laisvė nėra duotybė – už ją verta kovoti. Atminimui įamžinti ieškota ir jaunajai kartai patrauklaus simbolio, sufleruojančio apie trapumą ir šviesą. Šiuo ženklu tapo neužmirštuolės žiedas – juk jau pats gėlės pavadinimas puikiai atspindi akcijos, skirtos nepamiršti kovos už laisvę, prasmę.

Prasidėjusi kukliai, iniciatyva tapo žinoma, kai jai paramą išreiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Taip pat prie idėjos prisijungė Krašto apsaugos savanorių pajėgos.

Šiemet, lietuviams gyvenant karantino sąlygomis ir kovojant su pandemija, iniciatyva, žyminti susitelkimą ir bendrystę, tapo dar svarbesnė. Tiesa, dėl karantino ji perkeliama į interneto erdvę.

Žiūrėkite vaizdo įrašą ir sužinokite, kaip 2014 metais gimė „Neužmirštuolės“ iniciatyva ir kaip ji keitėsi bėgant metams. Taip pat pokalbyje plačiau aptartas ir nesutarimas dėl paties simbolio, pasidalyta ateities planų vizijomis.

Daugiau apie akciją – „Neužmirštuolės“ „Facebook“ paskyroje.