Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. sausio 13 d.

„Naxos Music Library“ ištekliai – muzikos mokytojams

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojama internetinė muzikos duomenų bazė „Naxos Music Library“ gali tapti patikima padėjėja gilinant muzikines žinias ir gerinant įgūdžius. Joje rasite daug klasikinės ir kitų žanrų muzikos aukštos kokybės garso įrašų, taip pat garsinių knygų, kino filmų muzikos, informacinės-pažintinės medžiagos.

Kuo ši duomenų bazė naudinga muzikos mokytojams?

Iš pamėgtų kūrinių sudarykite savo grojaraštį arba naudokitės „Naxos Music Library“ jau sudarytais grojaraščiais.

Vienoje vietoje patogiai raskite operų libretus: galite skaityti visą libretą originalo ir anglų kalbomis arba tik jo santrauką.

Giliau pažvelkite į garsiausius kūrinius: duomenų bazėje pateiktos Didžiosios Britanijos ekspertų kūrinių analizės, leidžiančios pagilinti konkrečių kūrinių suvokimą.

Lavinkite klausą: 11 lygių klausos lavinimo pratimų sistema pritaikoma visiems: ir vaikams, ir suaugusiesiems.

Pasisemkite žinių apie muzikos istoriją: „Naxos Music Library“ platformoje gausu muzikos edukacijos išteklių – pateikiama informacija ir mokomoji medžiaga apie žymiausius kompozitorius ir atlikėjus nuo baroko iki XX amžiaus. Visa informacija suskirstyta temomis, o patiems mažiausiems sudaryti atskiri pasakojimai su muzikiniais intarpais.

Pasitikrinkite muzikos terminų tarimą: greitai susiraskite ir pasiklausykite, kaip tariami įvairūs muzikos terminai.

Susipažinkite su muzikos dalyko mokyklinių programų pamokomis: Australijos, Airijos, Pietų Korėjos, Šiaurės Amerikos, Jungtinės Karalystės.

Muzikos duomenų bazę rasite Nacionalinės bibliotekos interneto svetainėje paspaudę AtradimaiDuomenų bazėsUžsienio ir pasirinkę „Naxos Music Library“. Prisijungę per nuotolinę prieigą „EZproxy“ šia duomenų baze galite naudotis ne bibliotekoje. Vienu metu duomenų bazėje gali naršyti šeši vartotojai, tad jeigu nepavyko prisijungti – maloniai prašome pabandyti vėliau.