Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. sausio 15 d.

Kviečiame į dirbtuvių PATS SAU nuotolinius užsiėmimus moksleiviams

Išbandykite savo kūrybines galimybes dirbtuvių PATS SAU nuotolinėse edukacijose ir susipažinkite su skirtingų pasaulių kultūromis, susikurkite eskizavimo knygutę, o gal asmeninio logotipo dizainą, pamatykite, kaip veikia mechanikos ir fizikos dėsniai, sužinokite, kokiais būdais galite panaudoti antrines žaliavas. Kviečiame moksleivių klases registruotis į smagius ir kūrybiškus užsiėmimus užpildant registracijos formą. Daugiau informacijos sužinosite el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

  • Kelionė po pasaulio kultūras

Kviečiame į praktinį užsiėmimą, kuriame susipažinsite su skirtingų pasaulio kultūrų tradiciniais muzikos instrumentais, papuošalais ir kitais objektais. Edukacijoje turėsite galimybę pakeliauti po skirtingus žemynus ir pažinti Vakarų kultūroje naudojamus tolimųjų kraštų objektus. Pasirinksime vieną jų ir gaminsime jį iš antrinių žaliavų. Aptarsime pakartotinį medžiagų panaudojimą kūrybai ir to svarbą. Pagrindinės rankdarbių medžiagos – popierius arba kartonas, jų nesunkiai savo namuose ras kiekvienas moksleivis.

Užsiėmimas tinka 1–4 klasių moksleiviams.
Edukacijai reikalingos priemonės: pagal susitarimą su mokytoju.
Trukmė: 1–1,5 val.
Susitikimų laikas: gali būti rengiami darbo dienomis nuo 10 val. (arba pagal susitarimą).

  • PATS SAU knygrišys ir inicialinių raidžių dirbtuvės

Kūrybinėse dirbtuvėse naudojami įrankiai ir medžiagos gali atrodyti nutolę nuo klasikinės knygos įvaizdžio – eskizavimo knygutes kursime iš antrinių žaliavų. Susipažinsite su knygrišystės istorija, įvairiais įrišimo būdais, inicialinėmis raidėmis, o svarbiausia – pasigaminsite eskizavimo knygutę, kurioje galėsite įamžinti pačias netikėčiausias idėjas.

Užsiėmimas tinka 1–5 klasių moksleiviams.

Edukacijai reikalingos priemonės: kuo įvairesni popieriaus lapai, pieštukas, žirklės, storas siūlas, audinio atraiža arba kartonas.
Trukmė: 1–1,5 val.
Susitikimų laikas: gali būti rengiami darbo dienomis nuo 10 val. (arba pagal susitarimą).

  • Elektromechanodinamikonas

Kūrybinėse dirbtuvėse kurdami nesudėtingus praktinius modelius. susipažinsime su mechanikos ir kitais fizikos dėsniais, taip pat elektronikos principais. Edukacijoje temos pristatomos atsižvelgiant į mokyklinę programą. Išsiaiškinsime, kaip veikia elektra, kodėl objektai juda ir kaip sukurti ką nors šviečiančio ar skraidančio iš namie randamų daiktų.

Užsiėmimas tinka 1–7 klasių moksleiviams.
Edukacijai reikalingos priemonės: pagal susitarimą su mokytoju.
Trukmė: 1–1,5 val.
Susitikimų laikas: gali būti rengiami darbo dienomis nuo 10 val. (arba pagal susitarimą).

  • Kūrybai – nemokamos programos ir naujosios technologijos

Dirbtuvių komanda turi pasiūlymą – apsilankykite atviros (nemokamos) programinės įrangos pradžiamokslio dirbtuvėse ir sužinokite, kaip sukurti asmeninio logotipo dizainą naudojant lazerį, vinilo plėvelių pjaustyklę ar terminį presą. Arba galite, pasitelkę šias technologijas, sukurti kažką visiškai savito. Edukacijoje išmoksite logotipo dizainą perkelti į kompiuterį, modifikuoti ir paruošti darbui pasirinkta įranga. Iš anksto susitarus dėl reikiamų dydžių, vėliau sutartu laiku moksleivių darbai gali būti pagaminti dirbtuvėse.

Užsiėmimas tinka moksleiviams nuo 7 klasės.
Edukacijai reikalingos priemonės: pagal susitarimą su mokytoju.
Trukmė: 1–1,5 val.
Susitikimų laikas: gali būti rengiami pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais nuo 10 val. (arba pagal susitarimą).

  • Virtualiai apsilankykite dirbtuvėse PATS SAU ir susipažinkite su „pasidaryk pats“ kultūra

Sužinosite, kas yra vadinamųjų meikerių kultūra. Ekskursijoje pristatysime, su kokiomis medžiagomis ir įrankiais darbuojasi kūrybininkai, kokias senas ir naujas technologijas prisijaukino biblioteka per pastaruosius 4 metus. Dirbtuvių komanda papasakos, kokius iššūkius įveikė, ką sukūrė naudodami antrines žaliavas, nebereikalingus daiktus ir kodėl itin svarbu puoselėti pakartotinį daiktų naudojimą. Taip pat pristatysime, kaip galima pasinaudoti dirbtuvių paslaugomis per nuotolį.

Ekskursija tinka visų klasių moksleiviams.
Trukmė: 30 min.