Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. vasario 10 d.

Vasario 16 d.: dirbtuvės PATS SAU švenčia gimtadienį ir Lietuvos valstybės atkūrimo dieną

Kas bendro yra tarp Jono Basanavičiaus, dirbtuvių PATS SAU ir Lietuvos valstybės? Vasario 16-oji – diena, kai gimtadienį švenčia ne tik mūsų atkurta valstybė, bet ir kūrybinės dirbtuvės PATS SAU.

Lygiai prieš ketverius metus, 2017-aisiais, iš karto po Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos rekonstrukcijos, pirmame aukšte duris atvėrė netradicinė erdvė – moksleivių dirbtuves, kartais neformaliai vadinamos „įrankių ir medžiagų kavine“ arba „senelio garažu“. Čia moksleiviai patys sau yra ir mentoriai, ir mokiniai – pačiam reikia išsikelti iššūkį arba tikslą, pačiam tyrinėti ir ieškoti sprendimų, pačiam ieškoti projektui reikiamų medžiagų, o svarbiausia – gerbti vienas kito kūrybinę erdvę.

Dirbtuvėse skirtingose darbo vietose galima sutikti šeimą, konstruojančią lego robotikos rinkinį, šaunias drauges, įgyvendinančias savo mokyklos projektą, būsimą programuotoją, drąsiai rekonstruojantį kompiuterinę techniką, bičiulius, kuriančius politinę tinklalaidę, o kamputyje – ramiai ūžiantį 3D spausdintuvą, kurio rezultato taip kantriai laukia jaunasis inžinierius.

Per ketverius gyvavimo metus dirbtuvėse apsilankė ir savo idėjas įgyvendino beveik 13 tūkstančių moksleivių ir 2,5 tūkstančio suaugusiųjų. Daug atradimo džiaugsmo per tuos ketverius metus patyrė ne tik moksleiviai ir jų artimieji, bet ir dirbtuvių kuratoriai, kurie mokosi ir sparčiai auga kartu su jaunimu. O kai augi – gimtadienis yra ypač svarbi šventė!

Šiemet, kaip ir kiekvienais metais, kviečiame dirbtuvių gimtadienį ir Lietuvos valstybės atkūrimo dieną paminėti kartu. Įprastai pakviestume į dirbtuves sukurti ką nors smagaus ir šventiško. Tačiau pastarųjų metų gimtadieniai yra saviti, tad ir šis kiek kitoks. Kviečiame prisijungti prie specialios šventinės transliacijos ir pasikalbėti apie tobulą proporciją.

Kokios kūrybinės dirbtuvės be įrankių, o gimtadieniai be dovanų? Paruošėme jums įrankį staigmeną, kurį galite rezervuoti el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Paminėkime šventes kurdami, matuodami, meistraudami ir plėsdami pažinimo lauką.

Trumpai apie renginį

Data vasario 16 d.
Laikas 18 val.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas tiesioginė transliacija dirbtuvių PATS SAU „Facebook“ paskyroje
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“
Svarbu įrankį staigmeną rezervuokite el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.