Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2021 m. vasario 23 d.

Skaitytojau, mokykis nuotoliniu būdu

Kviečiame registruotis į nuotolinius mokymus Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Išmoksite užsisakyti ir skaityti el. knygas, naudotis prenumeruojamomis užsienio duomenų bazėmis, sužinosite, kas yra informacinis raštingumas, elektroninės paslaugos ir kaip jomis naudotis, kuriomis svetainėmis rekomenduojame naudotis. Susipažinsite su įvairių epochų drabužių mada, sužinosite apie sutartinių žanrą ir jų kilmės teorijas.

Mokymai vyksta per „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę gausite nuorodą. Prie jos prisijungę galėsite dalyvauti mokymuose. Mokymų trukmė – 1 val. Mokymai vyksta lietuvių kalba.

Kovo mėnesį siūlome šiuos nuotolinius mokymus:

Nuotolinės paslaugos. Pristatomos Nacionalinės bibliotekos nuotolinės paslaugos: kaip skaityti ir užsisakyti el. knygas, kaip naudotis prenumeruojamomis užsienio duomenų bazėmis ir kitomis paslaugomis nuotoliniu būdu.

Informacinis raštingumas: el. valdžios paslaugos. Pristatomos valdžios institucijų teikiamos elektroninės paslaugos. Pasakosime, kas yra elektroninės paslaugos, kaip jomis naudotis, kuriomis svetainėmis rekomenduojame naudotis.

Elektroninės knygos portale ibiblioteka.lt. Sužinosite, kur rasti ir skaityti lietuvių autorių ir į lietuvių kalbą išverstas el. knygas. Pasakosime, kaip skolintis ir skaityti el. knygas ir kt.

Kuo skiriasi mada ir kostiumas. Išmokite rasti žinių apie aprangos istoriją informacijos išteklių sistemose (3 dalys). Susipažinsite su kostiumo raida, tam tikrų epochų drabužių dėvėsenos įdomybėmis ir ypatybėmis. Išmoksite atskirti madą ir kostiumą. Išgirsite rekomendacijų, kaip rasti informacijos apie kostiumo istoriją gausiuose šių dienų informacijos ištekliuose.

1 dalis. Nuo antikos iki Renesanso: išmokite rasti žinių apie aprangos istoriją informacijos išteklių sistemose.

2 dalis. Nuo baroko iki rokoko: išmokite rasti žinių apie aprangos istoriją informacijos išteklių sistemose.

3 dalis. Nuo klasicizmo iki XIX a. pabaigos: išmokite rasti žinių apie aprangos istoriją informacijos išteklių sistemose.

Sutartinės: kas, kaip, kur ir kodėl? Susipažinsite su sutartinių kilmės hipotezėmis mažiau pažįstamu – antropologiniu požiūriu. Dalyviai bus mokomi atskirti populiariausius sutartinių tipus, susipažins su žanro kilmės teorijomis, istoriniu kontekstu, ryškiausių tyrėjų įžvalgomis apie žanro mistifikuojamas savybes, sužinos, kaip ir kokia kultūrinė sankloda lėmė lyčių diferenciaciją. Paskaitoje pateikiama nuorodų į autentiškus sutartinių garso įrašų informacinius šaltinius.

Jei numatytas mokymų laikas nėra tinkamas, galite registruotis drauge su kitais asmenimis, sudarydami mažiausiai trijų ar daugiau žmonių grupę. Tuomet susisiekite su mumis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., suderinsime jums patogų mokymų laiką.