Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2021 m. kovo 25 d.

Dokumentų kopijavimo paslauga karantino laikotarpiu

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka teikia neskolinamų į namus dokumentų skenavimo paslaugą. Karantino laikotarpiu užsakyti ir gauti neatlygintinai dokumento dalies elektroninę kopiją (ne daugiau kaip 20 vaizdų) galima el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., paslaugos atlikimo terminas – iki 5 darbo dienų. Kopijos bus daromos vadovaujantis Lietuvos Respublikos autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymu ir Nacionalinės bibliotekos naudojimosi biblioteka taisyklėmis.

Užsakymai, kurie viršija minėtų vaizdų skaičių, taip pat didelės raiškos elektroninės kopijos leidybai ir XV–XVIII amžiaus spausdintų ir rankraštinių dokumentų kopijos atliekamos Nacionalinės bibliotekos naudojimosi biblioteka taisyklėse nustatyta tvarka pagal mokamų paslaugų įkainius, apmokant iš anksto bankiniu pavedimu.

Pateikiant užsakymą būtina nurodyti leidinio ar publikacijos autorių, pavadinimą, leidimo metus, periodinio leidinio duomenis ir puslapius bei savo el. pašto adresą. Užsakymo forma (atsisiųsti DOCX ›).

Prieš teikiant užsakymą rekomenduojame pasitikrinti, ar jūsų pageidaujamo dokumento nėra portale epaveldas.lt.

Pasitikslinti skenavimo užsakymui reikiamus bibliografinius duomenis (autorių, pavadinimą, leidimo metus, periodinio leidinio duomenis, puslapius) galite:

Taip pat siūlome pasinaudoti konsultacija „Kaip rasti bibliografinę informaciją apie reikalingą straipsnį?“ (Atsisiųsti PDF ›)

Nepavykus surasti – kreipkitės pagalbos el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Popierinės kopijos šiuo metu nedaromos, informacijos dokumentuose neieškome. Leidimai publikuoti išduodami įprasta tvarka, vadovaujantis Naudojimosi biblioteka taisyklių 53.13 punktu.