Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. balandžio 16 d.

Susipažinkite – naujai paskelbti Pasaulio banko leidiniai

Pasaulio bankas (PB) remia nemokamą internetinį bendravimą ir keitimąsi žiniomis kaip efektyviausią būdą užtikrinti, kad mokslinių tyrimų, ekonomikos ir plėtros praktika būtų plačiai prieinama, skaitoma ir remiama. 

PB atviros prieigos saugykloje „The World Bank Open Knowledge Repository (OKR)“ rasite visateksčius leidinius apie ekonominę ir žmonijos raidą, klimato kaitą, gamtos išteklius, žemės ūkį, infrastruktūrą, sveikatą, švietimą, regioninę integraciją, skurdo mažinimą bei kitomis aktualiomis temomis su galimybe bet kuriam pasaulio vartotojui dokumentą skaityti, atsisiųsti, išsaugoti, kopijuoti, spausdinti nemokamai. Didžioji dalis OKR turinio yra licencijuojama pagal „Creative Commons Attribution“ licenciją (CC BY 3.0 IGO)

PB laisvosios prieigos statistinių rodiklių svetainėje „World Bank Data“, vienijančioje „World Development Indicators“, „Global Development Finance“, „Statistical Capacity Indicators“, „Global Economic Monitor“ ir kt. duomenų bazes, pateikiami duomenų rinkiniai įvairiomis temomis su galimybe generuoti lenteles, diagramas ir žemėlapius, juos išsaugoti bei laisvai dalytis.

Naujausius ir kitus PB leidinius rasite Nacionalinės bibliotekos interneto svetainėje www.lnb.lt pasirinkę nuorodą Ištekliai › Duomenų bazės › Užsienio › Tarptautinių organizacijų duomenų bazės › The World Bank Open Knowledge Repository (OKR). Rekomenduojame naujai paskelbtų leidinių sąrašą.

Europos Sąjungos, Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos (NATO), Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) ir kitų tarptautinių organizacijų leidinius galite skaityti apsilankę Nacionalinės bibliotekos interneto svetainėje www.lnb.lt ir pasirinkę nuorodą Ištekliai › Duomenų bazės › Užsienio › Tarptautinių organizacijų duomenų bazės.