Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2021 m. balandžio 16 d.

„Petys už laisvę“: Nacionalinė biblioteka jungiasi prie informacinės akcijos

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka prisideda prie valstybei svarbaus uždavinio įgyvendinimo ir kartu su kitomis šalies bibliotekomis jungiasi prie iniciatyvos „Petys už laisvę“. Ja siekiama informuoti Lietuvos žmones apie nemokamos vakcinacijos nuo COVID-19 galimybes.

Jau kitą savaitę Nacionalinės bibliotekos pastato viduje  prie centrinių laiptų, taip pat registracijos ir informacijos punkte (II a.) rasite nemokamus informacinius lankstinukus apie vakcinaciją trimis kalbomis: lietuvių, lenkų ir rusų. Jeigu jūsų tėvams, seneliams ar kitiems brangiems žmonėms yra 65-eri ir daugiau metų, paraginkite juos gauti jiems priklausančią nemokamą vakciną nuo COVID-19.

Atsižvelgdama į 65 m. ir vyresnių gyventojų pažeidžiamumą, itin didelį šios amžiaus grupės mirštamumą nuo COVID-19 ir siekdama apsaugoti kuo daugiau vyresnio amžiaus piliečių, Lietuvos Respublikos Vyriausybė prioritetu laiko kuo gausesnį šios amžiaus grupės skiepijimą. Norima, kad nemokama vakcina pasiektų kuo daugiau senjorų visos šalies mastu tiek miestuose, tiek atokiausiose, sunkiausiai pasiekiamose vietose.  

Šiuo metu senjorai skiepijami prioriteto tvarka. Tai vienintelis mokslo įrodytas būdas apsisaugoti nuo gyvybei pavojingo viruso ir galimybė grįžti į įprastą gyvenimą. Jeigu iki šiol jūs ar vyresnio amžiaus jūsų artimieji nesulaukė kvietimo skiepytis, kreipkitės į savivaldybę dėl papildomos informacijos.

Visa naujausia informacija apie COVID-19 – interneto svetainėje koronastop.lrv.lt.