Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. gegužės 7 d.

Nacionalinėje bibliotekoje – žiniasklaidos atstovų apdovanojimai

Gegužės 7-ąją, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko iškilminga žiniasklaidos atstovų apdovanojimų ceremonija.

Apdovanoti Europos Sąjungos (ES) investicijų efektyvumą Lietuvoje profesionaliausiai nagrinėjantys žurnalistai, redaktoriai ir nacionalinės bei regioninės žiniasklaidos priemonės. Renginyje sveikinimo žodžius tarė finansų viceministrė Vaida Česnulevičiūtė, vertinimo komisijos pirmininkas, žurnalistas Rytas Staselis ir Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas.

Ketvirtus metus šį konkursą rengia Lietuvos Respublikos finansų ministerija. Konkurso tikslas – skatinti žurnalistus ir tinklaraštininkus įsitraukti į ES struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje panaudojimo efektyvumo analizę, skatinti diskusijas apie ES lėšomis įgyvendinamus socialinius ir ekonominius pokyčius. Konkurse šiemet varžėsi daugiau nei šimtas įvairių spaudos, radijo, televizijos ir internete skelbtų darbų. Daugiausia paraiškų pateikta Metų straipsnio ir Metų žurnalisto kategorijose. Piniginiais 1000 eurų bei 500 eurų prizais, diplomais ir autorinėmis skulptūromis apdovanoti 10 konkurso laureatų.

Vertinimo komisijos pirmininko R. Staselio teigimu, šiais metais komisijos narius maloniai nustebino ne tik spaudos, bet ir radijo bei televizijos žurnalistų aktyvus dėmesys ES investicijų teikiamai naudai. „Praėjusiais metais žurnalistai ir žiniasklaidos platformos dar aktyviau domėjosi ES paramos lėšų panaudojimu Lietuvoje. Šis žurnalistų darbas svarbus ir nacionaliniu lygmeniu, ir bendruomenėms. Reikšminga, kad jau keletą metų iš eilės Finansų ministerija šias pastangas pastebi ir įvertina“, – sakė R. Staselis.

Šiemet pretendentus į premijas vertino penkių žiniasklaidos, komunikacijos ir investicijų ekspertų komisija. Žurnalisto ir Vilniaus universiteto lektoriaus R. Staselio vadovaujamoje komisijoje dirbo Finansų ministerijos Investicijų departamento vyresnysis patarėjas Paulius Baniūnas, Europos komunikacijos direktorių asociacijos ambasadorė Lietuvai Lina Jakučionienė, Lietuvos laisvosios rinkos instituto komunikacijos vadovė Kotryna Tamkutė ir žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas.

Premijoms darbai ir autoriai išrinkti vadovaujantis šiais kriterijais: turinio aktualumas auditorijai, objektyvumas, kūrybiškumas, informacijos šaltinių įvairovė ir originalumas.

Konkurso nominacijos ir laureatai

  • Metų radijo laida / reportažas – Raigardas Musnickas (Žinių radijas)
  • Metų TV laida / reportažas – Dominykas Šumskis, Andrius Tapinas (Laisvės TV)
  • Metų straipsnis (nacionalinė žiniasklaida) – Dalius Simėnas, Jovita Budreikienė („Verslo žinios“)
  • Metų straipsnis (regioninė žiniasklaida) – Edita Šileikė („Kauno diena“)
  • Metų žurnalistas (nacionalinė žiniasklaida) – Edgaras Savickas („Delfi“)
  • Metų žurnalistas (regioninė žiniasklaida) – Edita Šileikė („Kauno diena“)
  • Metų nacionalinės žiniasklaidos priemonė – „Verslo žinios“
  • Metų regioninės žiniasklaidos priemonė – „Kauno diena“
  • Specialus vertinimo komisijos prizas – Dalius Simėnas („Verslo žinios“) ir Agnė Adomaitė („Banga“)