Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. birželio 7 d.

Leidiniai informacijos ir komunikacijos mokslų tema ne tik Socialinių mokslų skaitykloje

Domitės informacijos ir komunikacijos mokslų tema? Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Socialinių mokslų skaitykloje yra naujų informacijos ir komunikacijos srities knygų, jos leis naujai pažvelgti į šiandienos aktualijas ir bus naudingos šios srities specialistams.

Knygos „Cultivating civility“ autoriai dalijasi vertingomis įžvalgomis, kaip sukurti sveikesnę ir darnesnę darbo vietą bibliotekoje. Nagrinėdami šią temą keturiais aspektais – asmeniniu, komandiniu, vadovo ir organizacijos, pateikia naudingų patarimų, kaip pagerinti bibliotekos darbuotojų tarpusavio bendravimą, išvengti streso, kaip suformuoti darnią specialistų komandą. Knygoje diskutuojama apie efektyvų bibliotekų vadovų vizijos perteikimą, vaidmenų modeliavimą, empatijos parodymą, pateikiama sprendimų, kaip darbuotojus įtraukti į pokyčius.

Ką reiškia skaityti? Kokia šios sąvokos samprata ir skaitymo metodai? Kaip mes skaitome XXI amžiuje? Kokių esminių skaitymo pokyčių vyksta, kaip jie keičia skaitytojo sąmonę? Apie tai – Matthew Rubery ir Leah Price knygoje „Further reading“, ją rasite Socialinių mokslų skaitykloje.

O gal domitės bibliotekų valdymu? Sėkminga viešųjų bibliotekų ateitis priklauso nuo veiksmingo valdymo. Šia tema daug informacijos rasite knygoje „Public library governance“, kurioje apibrėžiama valdymo sąvoka, apžvelgiamos problemos, kylančios viešųjų bibliotekų sektoriui, dalijamasi praktikų, tyrėjų, vartotojų patirtimi, susijusia su bibliotekų valdymo aktualijomis.

Ross Harvey knygoje „The preservation management handbook“ kultūros paveldo specialistai dalijasi žiniomis apie archyvinių dokumentų, kolekcijų saugojimą ir restauravimą, aptaria muziejų fondų išsaugojimo metodus.

leidiniai

Duomenų bazėje „De Gruyter“, kurią rasite Nacionalinės bibliotekos svetainėje lnb.lt › Ištekliai › Duomenų bazės › Užsienio, informacijos ir komunikacijos mokslų tema kviečiame skaityti viso teksto elektronines knygas. Čia rasite knygą „Theories and Models of Communication“, kurioje pateikiami pagrindiniai komunikacijos apibrėžimai, iškeliamos šio mokslo problemos, pristatomi įvairūs komunikacijos teorijos kūrimo požiūriai. „Thinking for a Living“ aptariama žinių kultūros ir informacinio darbo idėja, kai svarbu tampa ne tik kaupti, bet ir dalintis informacija, o knygoje „Mobile Publishing“ susipažinsite su mobiliąja leidyba. Šios knygos autorių nuomone, paraleliai vystant tradicinę ir mobiliąją leidybą skaitytojai skatinami pasirinkti, kokia forma naudotis.

leidiniai

Kokybiškų ir patikimų informacijos ir komunikacijos žinių galite rasti ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamoje elektroninių žurnalų kolekcijoje „Emerald Management eJournals Collection“, ją rasite duomenų bazėje „Emerald Insight“. Čia pateikiami viso teksto moksliniai žurnalai. „Library management“ publikuojami straipsniai apie naujausius mokslinius tyrimus akademinėse, valstybinėse ir korporacinėse institucijose. Juose aptariami strateginio valdymo, informacijos naudojimo klausimai. Daug dėmesio skiriama kokybės ir pokyčių valdymui, rinkodarai, bibliotekų finansavimui, duomenų apsaugai ir autorių teisėms. Žurnalas „Online information review“ skirtas besidomintiems skaitmeninės informacijos ir komunikacijos bei žinių valdymo sričių naujienomis. Straipsniuose nagrinėjamos socialinių tinklų ir socialinės žiniasklaidos, didžiųjų duomenų bei jų srautų, mokslinių tyrimų duomenų valdymo, internetinių ir skaitmeninių tyrimų metodų, skaitmeninės transformacijos ir kitos temos. Šioje duomenų bazėje galite skaityti elektroninius žurnalus „Library Hi Tech News“, „New Library World“, „Library Review“ ir kitus. Visų šioje kolekcijoje esančių žurnalų sąrašą rasite čia›.

Informacijos ir komunikacijos srities mokslinių žurnalų galite ieškoti ir JSTOR Collections, Taylor&Francis SHH Library and S&T Library. Su šiomis ir kitomis prenumeruojamomis užsienio duomenų bazėmis kviečiame susipažinti Nacionalinės bibliotekos svetainėje lnb.lt › Ištekliai › Duomenų bazės › Užsienio.

Jeigu esate registruotas Nacionalinės bibliotekos vartotojas, prisijunkite per „EZproxy“, įveskite savo skaitytojo pažymėjimo numerį ir šiomis bei kitomis bibliotekos prenumeruojamomis užsienio duomenų bazėmis naudokitės ne tik bibliotekoje. O atvykę į Nacionalinę biblioteką, apsilankykite Socialinių mokslų skaitykloje, kurioje rasite knygų informacijos ir komunikacijos mokslų tema.