Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2021 m. liepos 23 d.

Nacionalinės bibliotekos vadovas galimą naują viruso bangą pasitinka ramus

Nors daugėjant COVID-19 atvejų skaičiui Lietuvoje kyla nerimas dėl naujos viruso bangos, Nacionalinės bibliotekos vadovas prof. dr. Renaldas Gudauskas pasitiki kūrybingais kolegomis ir bibliotekos galimybėmis maksimaliai prisitaikyti prie situacijos. 15min.lt publikuotame interviu generalinis direktorius pasidalijo ankstesnių karantinų patirtimi ir iššūkiais, sėkmingai įveiktais, pasitelkiant turimą infrastruktūrą, sukauptą patirtį ir kompetencijas.

Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos direktorius Renaldas Gudauskas sakė, kad „kaip bibliotekos vadovas streso dėl rudens nejaučia“. Jis išreiškė pasitikėjimą savo institucija ir teigė, kad nuo pirmojo karantino pradžios jie „veikė proaktyviai“. „Mes maksimaliai prisitaikome prie situacijos, kadangi turime daug galimybių ir kūrybingų darbuotojų“, – sakė R. Gudauskas.

Šiuo metu R. Gudauskas ruošiasi platesniam integralumui, kad biblioteka galėtų veikti esant ribotoms sąlygoms. „Mes tampame aktyvaus turinio kūrimo vartojimo erdve, kurioje gali dalyvauti visi“, – sakė jis.

„Visi šie apribojimai nėra mums papildomas pliusas, bet mus, kaip ir visas kita organizacijas, privertė sparčiau žengti skaitmeninės transformacijos keliu, – tikino R. Gudauskas. – Tai nėra formalūs žodžiai, bet mes tikrai esame biblioteka, veikianti 24 val. per parą. Šis veikimo modelis jau yra pastebėtas pasaulyje, be to, esame tarp sėkmingiausių pandeminiu laikotarpiu dirbančių nacionalinių bibliotekų.“

Interviu su kitais kultūros sektoriaus atstovais galite perskaityti čia ›.