Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. lapkričio 9 d.

Japonijos ambasadoriaus vizitas Nacionalinėje bibliotekoje

Lapkričio 8 d. Japonijos ambasadorius Lietuvoje Ozaki Tetsu susitiko su Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generaliniu direktoriumi prof. dr. Renaldu Gudausku. Susitikime buvo aptarti artimiausi bendri Nacionalinės bibliotekos ir Japonijos ambasados projektai.

Kitais metais bus minimas Lietuvos ir Japonijos draugystės šimtmetis. Įprasminant šią jubiliejinę sukaktį, sutarta stiprinti abiejų šalių bendradarbiavimą įvairiose srityse – politikos, ekonomikos, kultūros. Jau yra parengtas ir Nacionalinės bibliotekos kultūrinės diplomatijos projektas „Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių 100-mečiui paminėti skirta knygų bei dokumentų paroda ir kultūrinių renginių programa“. Šio projekto partneriais sutiko tapti Japonijos ambasada.

Prof. dr. R. Gudauskas, akcentuodamas 2016 m. prasidėjusius ir sėkmingai tebesitęsiančius pozityvius pokyčius, supažindino su Nacionalinės bibliotekos veiklos dinamika.

Svečiams buvo pristatyti strateginio mąstymo ir inovatyvių sprendimų principai, pagrindžiantys dabartinį Nacionalinės bibliotekos veiklos modelį, pelnytai tapusį pavyzdžiu daugeliui šalies ir užsienio atminties, mokslo ir meno institucijų. Kalbėta apie bibliotekos, kaip vieno iš pagrindinių Lietuvoje modernaus, aukštosiomis technologijomis ir atvirumo visuomenei idėja paremto intelektualumo centro, viziją ir jai įgyvendinti skirtus projektus. 

Susitikime dar dalyvavo Japonijos ambasados antroji sekretorė Yuka Yamaoka, ambasados administracijos darbuotoja Haruka Seta ir bibliotekos atstovė Gabija Čepulionytė.

Pokalbis apie partnerystės kryptis tęsėsi  ir ekskursijos po Nacionalinę biblioteką metu. Su dideliu susidomėjimu ambasadorius Ozaki Tetsu apžiūrėjo bibliotekos erdves.