Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. lapkričio 15 d.

Papildyta Nacionalinės bibliotekos kartvelų knygų kolekcija

Šių metų gegužę Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka pasirašė bendradarbiavimo sutartį su VšĮ „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“. Sutartis atveria plačias galimybes abiem institucijoms bendradarbiauti siekiant aktualizuoti kartvelų literatūrą ir kultūrą, burti Lietuvos kartvelų bendruomenę, skatinti tarpkultūrinį dialogą ir kultūrinę diplomatiją.

Lapkričio 15 d. Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas priėmė privataus Kaukazo universiteto Sakartvele (Caucasus University) profesorę Mariam Manjgaladze. Profesorė papildė bibliotekos kartvelų knygų kolekciją naujais vertingais leidiniais. Dovanotos autografuotos knygos anglų ir kartvelų kalbomis. Tarp jų ir Kaukazo universiteto prezidento Kakha Shengelia knyga „Gruzijos istorija“ (2007 m.), nagrinėjanti laikotarpį nuo seniausių laikų iki „Rožių revoliucijos“. Sakartvelo diplomato, 2019–2020 m. Gruzijos nacionalinio saugumo tarybos sekretoriaus Levano Izoria leidinys „Laisvė – procesas už teisingumą“ (angl. Freedom – Process for Justice), dvi šiuolaikinio kartvelų rašytojo ir karo reporterio Beka Kurkhuli knygos ir kiti leidiniai.

Vos prieš mėnesį Lietuvos nacionalinėje bibliotekoje surengtas šimto dovanotų knygų pristatymo renginys, o perduotos knygos pažymėtos spaudu „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasados dovana“. Didžiąją dalį knygų padovanojo Gruzijos nacionalinė biblioteka. Knygų rinkinyje – Sakartvelo rašytojų klasikų kūryba, šiuolaikinių rašytojų grožinė literatūra ir poezija, vaikų literatūra, kalbos mokymosi priemonės, istoriniai-geografiniai leidiniai ir kt. Knygos ne tik kartvelų, bet ir anglų, rusų, lietuvių kalbomis.

Visi leidiniai išduodami Nacionalinės bibliotekos skaitytojams į namus, juos galima skaityti ir vietoje.