Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. lapkričio 25 d.

Aštuntasis kultūrinės edukacijos forumas „Kultūra atrakina“ – Marijampolėje

Lapkričio 24 d. Marijampolėje įvyko Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos organizuotas aštuntas kultūrinės edukacijos forumas „Kultūra atrakina“.

Kaip ir prieš tai vykusiuose kultūrinės edukacijos forumuose, Marijampolėje pagrindinis dėmesys buvo skirtas kultūros ir švietimo sinergijai, kultūros paso temai ir gerajai kultūrinių intervencijų patirčiai.

Forumo dalyvius nuotoliniu būdu pasveikino kultūros ministras Simonas Kairys. Taip pat dalyvius sveikino Marijampolės Petro Kriaučiūno viešojoje bibliotekos direktorės pavaduotoja Jūratė Dudkienė. Renginyje savo patirtimi dalijosi kultūrinės edukacijos ekspertai ir praktikai: Kultūrinės edukacijos sistemos modernizavimo projekto vadovė Giedrė Čistovienė, asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“ vadovas Arminas Varanauskas, MO muziejaus edukacijų vadovė ir savanorių koordinatorė Jurgita Zigmantė, Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos istorijos ir dorinio ugdymo mokytojas Darius Dumčius bei kultūros ir meno projektų kuratorė Inga Norkūnienė.

Renginio metu taip pat vyko Marijampolės apskrities kultūrinės edukacijos teikėjų, dirbančių pagal Kultūros paso programą, kontaktų mugė. Po forumo pranešimų dalies dalyviai pasiskirstė į keturias praktinių veiklų grupes, jose plačiau susipažino su Marijampolėje veikiančių kultūros ir meno įstaigų – Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji bibliotekos, Marijampolės krašto ir Prezidento Kazio Griniaus muziejaus bei Marijampolės kultūros centro – vykdomomis edukacinėmis veiklomis, diskutavo apie kultūros ir meno pritaikymą ugdymo procesui.

Kultūrinės edukacijos sistemos modernizavimo projekto tikslas – tobulinti kultūrinės edukacijos Lietuvoje sistemą ir įrankius (Kultūros paso programą, kultūrinės edukacijos koordinatorių ir kultūros edukatorių kompetencijas bei tinklą, kultūrines intervencijas ir tam pritaikytą IT sistemą) siekiant stiprinti mokinių ir pedagogų kultūrines kompetencijas, kūrybinį kritinį mąstymą ir taip ugdyti kitus ateičiai būtinus gebėjimus. Projektu siekiama sukurti kultūrinės edukacijos administravimo platformą, kultūrinės edukacijos koordinatorių (formaliojo ir neformaliojo švietimo) tinklą, siekiant užtikrinti kokybišką kultūros ugdymą ir nuoseklų koordinavimą, telkti ir stiprinti sukurtą kultūros edukatorių tinklą skatinant juos teikti kuo kokybiškesnes, įvairesnes kultūrines edukacijas.

Kultūrinės edukacijos sistemos modernizavimo projekto vykdymo metu iš viso planuojama įgyvendinti 10 kultūrinės edukacijos forumų visose Lietuvos apskrityse. Gruodžio 1 d. forumas vyks Telšiuose, gruodžio 13 d. Vilniuje.

Šis forumas – dalis Nacionalinės bibliotekos kartu su Kultūros ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijomis vykdomo Kultūrinės edukacijos sistemos modernizavimo projekto veiklų.

Forumo įrašą galima rasti čia.