Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. sausio 5 d.

Mokymai Nacionalinėje bibliotekoje – darbui ir laisvalaikiui

Naujaisiais metais sausio mėnesį vėl visus kviečiame į mokymus, kuriuose susipažinsite su valdžios institucijų bei kasdienėmis elektroninėmis paslaugomis, išmoksite naudotis duomenų bazių paieška ir sužinosite, kaip susirasti reikalingus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą medžiagą. Šiuo metu rengiami nuotoliniai ir gyvi mokymai bibliotekoje.

Nuotoliniai mokymai

Nuotoliniai mokymai vyksta per „Microsoft Teams“ platformą. Užsiregistravę gausite nuorodą, kurią aktyvavę turėsite galimybę dalyvauti mokymuose. Mokymų trukmė – 1 val.

Sausį kviečiame į šiuos nuotolinius mokymus:

  • Informacinis raštingumas: el. valdžios paslaugos. Mokymuose pristatomos per elektroninės valdžios vartus prieinamos elektroninės paslaugos. Supažindinama su svarbiausiais elektroninių paslaugų teikėjų tinklalapiais.
  • Informacinis raštingumas: elektroninės paslaugos kasdieniams poreikiams. Mokymuose pristatomos nuotoliniu būdu pasiekiamos arba užsakomos elektroninės paslaugos pagrindiniams kasdieniams kiekvieno žmogaus poreikiams patenkinti. Detaliau supažindinama su buities, transporto, laisvalaikio, savirealizacijos, socializacijos, psichologinės pagalbos elektroninėmis paslaugomis.
  • Duomenų bazės moksliniams darbams: paieška ir galimybės. Mokymuose pristatomos bibliotekos prenumeruojamos užsienio duomenų bazės, skirtos moksliniams darbams rašyti. Taip pat dalyviai bus supažindinami su tarptautinių organizacijų bei lietuviškomis duomenų bazėmis.

Mokymai bibliotekoje

Nacionalinėje bibliotekoje vykstančiuose mokymuose susipažinsite su lietuviška teisine duomenų baze „Infolex“. Mokymuose patobulinsite teisines žinias, išmoksite susirasti reikalingus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą susijusią medžiagą. Mokymų trukmė – 2 val. Registracija čia.

Siūlome šiuos mokymus:

  • Posistemės „Teisės aktai“ ir „Teisėkūra“ lietuviškoje teisinėje duomenų bazėje „Infolex“.
  • Posistemė „Teismų praktika“ – bylų paieška lietuviškoje teisinėje duomenų bazėje „Infolex“.

Mokymuose vietų skaičius yra ribotas. Jei užsiregistravote, tačiau dėl pasikeitusių aplinkybių negalite dalyvauti, prašome apie tai informuoti kuo anksčiau. Kilus klausimų, rašykite el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Išsamiau apie mokymų grafiką ir registraciją ›

SVARBU! Nacionalinės bibliotekos renginiuose ir mokymuose galima dalyvauti tik turint galimybių pasą arba kitą jam prilygintą dokumentą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio ir mokymų pradžios. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, nėra įleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis.