Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. sausio 11 d.

Prenumeruojamos lietuviškos duomenų bazės

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka skaitytojams primena apie galimybę naudotis prenumeruojamais Lietuvos el. ištekliais – duomenų bazėmis, kuriose rasite išskirtinį turinį, svarbiausias naujienas, teisės dokumentus bei standartus ir mokiniams skirtas el. knygas.

Tęsiame šių toliau pateikiamų lietuviškų duomenų bazių prenumeratą.

„Baltic News Service“ (BNS) yra didžiausia Baltijos šalių naujienų agentūra, teikianti svarbiausias politikos, verslo, kultūros ir kitų sričių naujienas iš Lietuvos ir pasaulio. Kiekvieną darbo dieną BNS pateikia daugiau kaip 1000 Lietuvos ir užsienio naujienų realiu laiku lietuvių, latvių, estų, anglų ir rusų kalbomis.

„Infolex“ ​– lietuviška teisės duomenų bazė, kurioje pateikiami teisės aktai ir bylų praktika. Čia galima atlikti Lietuvos Respublikos valstybinių institucijų norminių teisės aktų su visais pakeitimais ir kitų dokumentų paiešką, susipažinti su Lietuvos teismų praktika administracinėse, civilinėse, baudžiamosiose bylose, Europos Teisingumo Teismo dokumentais, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimais ir kt.

SVARBU! Norinčiuosius išmokti naudotis šia duomenų baze ar pagerinti paieškos įgūdžius kviečiame į mokymus. Informaciją apie mokymus rasite čia.

Lietuvos standartizacijos departamento elektroninėje standartų parduotuvėje-kataloge rasite daugiau kaip 60 tūkstančių standartų ir kitų leidinių lietuvių, anglų, prancūzų kalbomis. Standartuose rasite naujausią informaciją apie tarptautinę organizacijų praktiką, verslo ir viešojo sektoriaus inovacijas, užtikrinančias aukštus kokybės ir saugos reikalavimus, gerąją kitų šalių patirtį.

„Delfi plius“ – tai išskirtinio turinio platforma, kurioje registruoti vartotojai gali pasiekti visą „Delfi“ turinį be jokios reklamos. Joje galėsite skaityti profesionalių publicistų, gabių naujokų ir solidžių užsienio leidinių („The Economist“, „Bloomberg“) turinį lietuvių kalba – 400 naujų straipsnių ir vaizdo medžiagos kiekvieną mėnesį, kurių nerasite niekur kitur.

„15max“ platformoje rasite šiuolaikišką naujienų turinį, nuomonių įvairovę, įvairių diskusijų ir dar daugiau drąsių požiūrių. Taip pat čia publikuojami straipsnių „The New York Times“, „The Atlantic“, „New Scientist“, „Psychology Today“ ir kt. vertimai į lietuvių kalbą.

SVARBU! Šių Lietuvos duomenų bazių prieiga galima tik registruotiems Nacionalinės bibliotekos vartotojams per kompiuterius, esančius Nacionalinės bibliotekos skaityklose.

Internetinėje bibliotekoje „Vyturys“ pateikiamos vaikams ir jaunimui skirtos el. knygos. Joje yra 400 el. knygų mokyklai ir laisvalaikiui, suskirstytų pagal klases arba amžiaus grupes. Norint skaityti šias el. knygas, reikia užsiregistruoti ir sukurti savo paskyrą. Dėl registracijos kodo prašome kreiptis į Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skaityklos darbuotoją arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

SVARBU! Šios Lietuvos duomenų bazės prieiga galima registruotiems skaitytojams ne tik bibliotekoje, bet ir namuose.

Informaciją apie Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamas lietuviškas duomenų bazes rasite čia.