Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. vasario 2 d.

Startuoja tinklalaidė jaunimui „Pokalbiai apie literatūrines patirtis“

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento inicijuotas projektas „Pokalbiai apie literatūrines patirtis“ – tai pokalbių laida paaugliams ir jaunimui. Žinomų kultūros atstovų bus klausiama, kokią įtaką jų gyvenimo pasirinkimams ir profesinei sėkmei padarė paauglystėje perskaitytos knygos. Taip pat bus kalbama apie kūrybą, literatūrą, kitus menus ir gyvenimą.

Projekto organizatoriai siekdami sukurti įdomų ir patraukų pokalbių laidos turinį į projekto kūrimą įtraukė tikslinę auditoriją – jaunimą ir suteikė jiems galimybę patiems būti projekto turinio bendrakūrėjais. Buvo surengtos kūrybinės dirbtuvės, į kurias pakviesti projekto partneriai iš Vilniaus Antakalnio atviro jaunimo centro ir kviestiniai atstovai. Vyko diskusijos, buvo atliekamos kūrybinės užduotys, jos padėjo išgryninti jaunimui aktualias temas.

Pernai rudenį projekto organizatoriai kvietė tapti laidos „Pokalbiai apie literatūrines patirtis“ vedėjo asistente (u). Atrankoje dalyvavo daug norinčių jėgas išbandyti 16–19 metų jaunuolių. Buvo išrinkti du jaunesnieji laidos asistentai – gimnazistai Marija Narbutaitė ir Dominykas Sušinskis. Jie per pokalbius uždavė paaugliams aktualius klausimus. Be to, turėjo puikią galimybę bendradarbiauti ir pasisemti patirties iš profesionalaus laidų vedėjo aktoriaus Dominyko Vaitiekūno.

Pirmoje laidoje literatūrinėmis patirtimis dalinasi režisierė ir scenaristė Marija Kavtaradzė. Ji sako visada žinojusi, kuo norinti būti, ir paauglystėje jautusis ganėtinai suaugusi. Tuo metu perskaityta Jerome’o Davido Salingerio apysaka „Franė ir Zujis“ Marijai paliko įspaudą visam gyvenimui. O kokią knygą ji įduotų į rankas šiuolaikiniam paaugliui? Kviečiame klausytis pokalbio.

Tinklalaidės išeis kas savaitę. Kviečiame klausytis įrašų platformoje „Spotify“.

Projekto komanda 

Projekto vykdytojas Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Kultūrinės edukacijos skyrius 
Dizainerės: Fausta Miežytė ir Vaida Gasiūnaitė 
Turinio konsultantės: Ilona Ežerinytė ir Eglė Baliutavičiūtė 
Laidos vedėjas Dominykas Vaitiekūnas 
Jaunesnieji laidos vedėjai: Marija Narbutaitė ir Dominykas Sušinskis 
Garso režisierė Katažina Bitovt 

Projekto partneriai: Kirtimų kultūros centras ir Vilniaus Antakalnio atviras jaunimo centras „Žalianamis“.  

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba. 

Projektas prisideda prie Lietuvos Jaunimo metų minėjimo programos veiklų.

Logotipai